مدت زمان پرداخت دیه فرد فوت شده مرگ مغزی از سانحه تصادف جاده ای، چقدر است و آیا به من هم چیزی تعلق میگیرد؟

پرسیده شده
۳ پاسخ ۱,۷۸۱ #71663816

با سلام و خسته نباشید
من یک دختر مجرد هستم در خانواده ای ۴ نفره متولد شدم پدر و مادر و دو برادر بزرگتر از خودم به علت فوت زود رس مادر و شرایط بد روحی و روانی و مادی و معنوی پدر و نبود شرایط خوب برای زندگی و بزرگ شدنمان خانواده و شورای شهر و کمیته امداد با رضایت پدر تصمیم به واگذاری دو برادرم به پرورشگاه کردند و من که دختر بودم را هم پدر با اجازه کمیته امداد شورای شهر و استشهادیه محلی و بهزیستی واگذار به خانواده ای که فرزند نداشتند و درپی فرزند خوانده بودند و شرایط مالی خانوادگی اجتماعی روحی و روانی خوبی داشتند سپرده شدم همچنین چون پدر بنده هنگام تحویل شناسنامه من را به خانواده سرپرستم ندادند با اجازه پدر و مراجع قانونی ذی ربط خانواده سرپرست برایم شناسنامه به نام خودشان گرفتند در سن دو سالگی حال ۲۷ سال دارم و از شرایط زندگی و خانواده و موقعیت اجتماعی خودم بسیار راضی و خشنود هستم در ۲۱ سالگی برادرانم از طریق جستجو و پرسجو زیاد من را پیدا کردن و با هم رابطه صمیمی خوبی داریم حال در مرداد ماه پدرمان تصادف کرده و فوت شده متهم مقصر شمرده شده و ماشینش توقیف است و بیمه دارد چون در ماه ذی الحجه این حادثه رخ داده قاضی گفته دیه یک سوم بیشتر تعلق میگیرد.
در اخر سوال بنده این است نام من در سجل احوال پدرم ثبت است و در حصروراثت هم ذکر شده میخواهم بدانم آیا به من هم قدرالسهم دختری تعلق میگیرد یا نه؟
برادران راضی هستند و من از طریق مدارک و شواهد ثابت شده که خواهرانشان هستم.
آیا میتوانم بدون انکه برایم دوباره شناسنامه صادر شود با هویت فعلی خودم و تنها از طریق نامه واگذاری بهزیستی و کمیته امداد و دی ان ای و استعلام از طریق اداره ثبت برای نامه تولد به من هم سهمی از دیه پدر فوت شده ام میرسد یا خیر؟
ببخشید طولانی شد کامل توضیح دادم پرونده هم در دادگاه به جریان افتاده و حصروراثت صادر شده به نام من و دوبرادرم و به علت مهاجرت یکی از برادرانم به خارج من از ایشان وکالت تام دارم و با گرفتن وکیل به دنبال کار پرونده هستیم.
منتظر راهنمایی هستم
ممنون
متشکر

مشاوره حقوقی دیه
۳ پاسخ برای این سوال ثبت شده

بله با توجه به اینکه جزو وراث هستید از دیه سهم الارث میبرید و نیازی به تغییر شناسنامه ندارید .

باسلام
همانطور که عرض کردید شما جز ورثه هستید وبه قدرالسهم به شما ارث تعلق میگیردوبا توجه به وکالت از طرف برادر میتونید وکالت بدهید به وکیل دادگستری برای مراحل روند پرونده

درود برشما

عرض تسلیت

همانطور که در گواهی انحصار ورثه نام شما جزء وراث ثبت شده است،شما نیز ازدیه ایشان به قدرالسهم ۱از ۵ سهیم بوده و ازایشان ارث میبرید.دیه تغلیظ شده درسال ۹۸برابر ۳۶۰میلیون تومان است
ضمنا اگر جراحات دیگری هم به متوفی وارد شده باشد که در فوت ایشان تاثیری نداشته باشد مانند شکستگی استخوان دست ، باعنوان دیات غیر مسری به دیه فوت اضافه میشود