سوال بنده اینست که من برای دریافت مبلغ رهن که ۳۰ میلیون است باید فقط از املاک شکایت کنم یا صاحبخانه اصلی هم ضامن است؟

پرسیده شده
۱۵ پاسخ ۲۸۵ #71405019

با سلام

بنده خانه ای را از مشاور املاک رهن و اجاره کردم و وی اجازه اجاره از سوی مالک اصلی را هم داشت. بعد از اتمام قرارداد اعلام کرد که پول ندارد و نمی تواند ودیعه را پس بدهد. من هم اعلام کردم که تا زمان دریافت ودیعه خانه را تحویل نمی دهم اما املاک گفته چون در قرارداد نوشته شده باید درهر صورتی تخلیه کنی و هیچ بهانه ای قبول نیست و صرفا حق شکایت دارم، بنابراین باید تخلیه کنم و منتظر باشم تا پولم را بدهد.

با توجه به اینکه :
طبق ماده ۳۴۷ قانون تجارت در صورتی که دلال در معامله سهیم باشد با آمر خود متضامنا مسئول اجرای تعهد خواهد بود.

همچنین در قانون مدنی ماده ۴۷۴ مشخص کرده است که مستاجر می تواند ملک مورد اجاره را به کس دیگری اجاره دهد مگر آن که در قرارداد اجاره خلاف این مسئله ذکر شده باشد.

سوال بنده اینست که من برای دریافت مبلغ رهن که ۳۰ میلیون است باید فقط از املاک شکایت کنم یا صاحبخانه اصلی هم ضامن است؟
و اینکه آیا در زمینه تخلیه، حق با املاک است یا خیر می توانم بنشینم تا رهنم را پس بدهد؟

با تشکر

مشاوره حقوقی قراردادها
۱۵ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام
شما تا زمان دریافت مبلغ ودیعه ملزم به تخلیه واحد نمیباشید

سلام وقت بخیر. ۱) شما می توانید ملک را تخلیه نکنید تا زمانی که ودیعه ی خود را دریافت نمایید و مشاور املاک یا مالک (هرکدام که نام ایشان در قرارداد به عنوان موجر و یا نماینده ی تام الاختیار آمده است) نمی توانند تخلیه ی ملک را بگیرند مگر اینکه مبلغ ودیعه ی شما را در صندوق دادگستری واریز نمایند. و دیگر اینکه نمی توانند از شما خسارت قراردادی دریافت نمایند مگر اینکه وجه ودیعه را کامل در صندوق دادگستری واریز نمایند. ۲) ضامن بودن مشاور املاک نیز بستگی به متن قرارداد اجاره دارد که تا تصویر آن به رویت حقیر نرسد نمی توانم نظر را قطعی نمایم که آیا مشاور املاک نسبت به مبلغ ودیعه ضامن است یا خیر .
۳) چنانچه قصد مطالبه ی مبلغ ودیعه را دارید ابتدا باید طی تقاضای تامین دلیل ؛ کلید ملک را در اختیار شورای حل اختلاف قرار داده و عضو شورای حل اختلاف می بایست تخلیه ی کامل ملک را گواهی نمایند. ۴) قطعا صاحب ملک به عنوان موجر نسبت به مبلغ ودیعه ی شما ضامن هست حتی اگر این پول را به حساب وی واریز نکرده باشید زیرا ایشان به مشاور املاک اجازه ی اجاره داده اند و بر اساس قاعده ی نمایندگی و بر اساس اصول کلی عقد وکالت در قانون مدنی؛‌ وی ضامن وجه ودیعه است. ۵) می توانید تا پایان دریافت دریافت وجه ودیعه ملک را در اختیار داشته باشید.
موفق باشید

سلام قرارداد را با هرشخصی تنظیم نموده اید به طرفیت آن شخص مطالبه ودیعه را مطرح نمایید .

درود
بستگی دارد که شخص املاکی خود مستاجر مالک بوده و سپس ملک را به شخص دیگری اجاره داده یا صرفا وکیل مالک در اجاره دادن ملک به هر شخصی بوده است.
در حالت اول دعوا به طرفیت شخص املاکی مطرح می گردد
در حالت دوم دعوا به طرفیت هردو یعنی مالک و شخص املاکی مطرح می گردد.
البته به استناد قانون روابط موجر و مستاجر، تخلیه و تحویل ملک به موجر موکول به تحویل ودیعه به مستاجر است.

با سلام
با ارسال یک اظهارنامه به مالک ن املاک وضعیت و اقدام به شکایت خود را متوحه مالک کنید
و دوم اینکه نیازی به تخلیه نمیباشد میتوانید تا پس گرفتن کامل پول پیش خود دران محل ساکن باشید

درود
در اینجا بستگی دارد املاک خود مستاجر مالک بوده و سپس ملک را به شما اجاره داده یا صرفا وکیل مالک در اجاره دادن ملک به هرشخصی بوده است.
در حالت اول شما باید دعوا را به طرفیت شخص املاک مطرح نمایید.
در حالت دوم دعوا به طرفیت مالک و شخص املاکی مطرح گردد.
البته به استناد قانون روابط موجر و مستاجر سال ۷۰، تخلیه عین مستاجره موکول به تحویل ودیعه به مستاجر است.

تا پرداخت وجه رهانه تخلیه نکنید اما با توجه به انقضاء مدت اظهارنامه به موجر ارسال کنید ک آماده تخلیه هستید و فلان ساعت چک تضمین شده آماده کنه بیاورد املاک و کلید را بگیرد ک بعد ازتون شکایت نکنه ک تخلیه نکردید