آیا چنین دادخواستی وجاهت قانونی دارد؟

پرسیده شده
۷ پاسخ ۱۸۶ #71136096

سلام.
پدر بنده در زمان حیات خود تمام اموال خود را در قالب یک تقسیم نامه بین بچه ها تقسیم نمود و همه بچه ها هم امضا زدند.
اما الان و بعد از فوت پدر بعضی از وراث دادخواست تقسیم ماترک دادند.

نباید اول تقسیم نامه موجود را ابطال نمایند؟
به نظر شما دادگاه چگونه رسیدگی میکند؟

مشاوره حقوقی قراردادها
۷ پاسخ برای این سوال ثبت شده

پاسخگوئی به سئوال شما مستلزم بررسی تقسیم نامه ادعایی است .

باسلام باید قصد پدر شما مشخص شود اگر هبه و بخشیده شد نباشد تقسیم نامه صورت گرفته باشد و حنا تقسیم نامه را امضا کرده باشد معتبر است

باسلام
اگر درقالب وصیتنامه باشد تا یک سوم نافذ هست ومابقی نیاز به موافقت کلیه وراث دارد.
اما اگر غیر از وصیت نامه باشد مثلا در قالب عقد صلح باشد صحیح هست ودادخواست تقسیم نامه پذیرفته نمی شود.

سلام و وقت بخیر.
برای تشخیص و نظر قطعی دادن باید متن آن نوشته توسط متوفی بررسی بشه.اگر این نوشته در قالب یکی از عقود انتقال مالکیت مثل صلح یا هبه بوده باشد،معتبر هست و قابل ابطال نیست.اما اگر در قالب وصیت نامه باشد،ثلث اموال نافذ است و برای بیشتر از آن منوط به موافقت سایر وراث هست.
از توضیحات شما،من برداشت میکنم وصیت نامه تنظیم شده چون اصلا تا قبل از فوت بحث ارث و ماترک معنای قانونی نداره که بخواهد حالا تقسیم نامه هم برایش نوشته بشه.
موفق باشید

اگر اثبات شود هدف از تنظیم تقسیم نامه هبه بوده دادخواست سایر وراث وجاهت قانونی ندارد اما منوط به بررسی تقسیم نامه و کشف قصد پدر از تحریر تقسیم نامه میباشد که قصد هبه داشته اند یا وصیت

با درود بستگی به این دارد مقصود هبه بوده یا وصیت

وصیت نامه نسبت به کل اموال باشد تا یک سوم نافذ است و بیش از آن منوط به رضایت سایر وراث است

با سلام
اگر منظور از تقسیم نامه در قالب هبه پدر در زمان حیات باشد قابلیت ابطال ندارد و قانونی هست