تقسیم ارثیه زمین کشاورزی بین پسر و دختر متوفی چگونه است؟

پرسیده شده
۳۹ پاسخ ۶۲,۶۸۰ #70930097

باسلام
پدر بنده سال ۶۸ فوت نموده، و دارای پنج فرزند پسر و سه فرزند دختر میباشد.۱۷ هکتار زمین کشاورزی از پدرم به ارث مانده، که چهار تن از فرزندان پسر هفت سال پیش اقدام به حفر چاه عمیق در سیزده هکتار از زمینها نموده، که البته مقداری از آن وام بلاعوض دولت بوده، و بقیه هزینه را چهار فرزند پسر پرداخت کرده اند. البته در طول این هفت سال و قبل از آن کل ۱۷ هکتار زمین توسط پنج فرزند پسر کاشت و برداشت شده، و فرزندان دختر سهمی نداشته اند. اکنون بااین شرایط زمینها چگونه تقسیم میشودبین وراث؟ایافرزندان پسرمیتوانندادعاکنند که زمینهای که چاه عمیق روی انهاحفرکردندمتعلق به انهاست،وبه فرزندان دخترتعلق نمیگیرد؟
با تشکر

مشاوره حقوقی انحصار وراثت
۳۹ پاسخ برای این سوال ثبت شده

نسبت، حصه ی ورثه بقدرذکوردوبرابراناث بوده که متعاقب فوت مورث ورثه میتوانندباارائه اسنادومدارک مالکیت مورث وانحصاروراثت و.. !نسبت به حصه ی مفروضه خود سندمشاعی علیهده ازاداره ثبت محل وقوع ملک اخذ نمایندبدیهی است دیگرادعاهای وراث علیه همدیگرمطابق باقاعده البته علی المدعی درصورت عدم توافق بین وراث دردادگاه صالحه مطرح ومطابق باحکم صادره دادگاه اقدام خواهدشد!

مطابق قانون تقسیم اراضی زراعی به قطعات کوچکتر ممنوع هست اما این بدان معنا نیست که ورثه از اراضی زراعی سهم نبرند. در چنین مواردی سند مشاع صادر میشه یعنی نمیان زمین رو تقسیم کنند بلکه سند زمین رو بصورت مشاع صادر میکنند به فرض اگه سه پسر ورثه باشند برای هر کدوم دو دانگ سند مشاع صادر میکنند. در مورد سوال شما باید از طریق دادگاه تقسیم سهم الارث خودتون رو مطالبه کنید بعد ازینکه دادگاه سهم شما را مشخص کرد و به نسبت سهمتان سند گرفتین میتونید از برادرهایتان اجرت المثل سهم خودتون رو مطالبه کنید یا اینکه در محصول با ایشان شریک بشوید یا اینکه سهم خودتان را بفروشید. ضمنا چاه کندن و اقدامات مشابه اگه بعد از فوت وارث انجام شده باشه هیچکدوم تاثیری در نفس موضوع ندارند چون اونها با علم به اینکه این زمین سهم الارث همه وراث هست این قبیل اقدامات رو انجام داده اند وقتی خرج چاه رو میدادند خودشون هم خبر داشتند که این اراضی فقط برای اونها نیست و ماترک هست و بقیه هم در اون سهیم هستند.اما قبل از هر اقدامی بهتره اظهارنامه بدید و حق خودتون رو بصورت رسمی مطالبه کنین چون مادامیکه سکوت اختیار کردین معنای ضمنیش میتونه این باشه که از حق خودتون نسبت به اجاره بهای سهم خودتون گذشتید

متصرفان زمین های مورد سوال شما مالک نبوده و نخواهند بود .دادخواست تقسیم ترکه بدهید تا اراضی مربوطه د رصورتی که در مالکیت پدر مرحوم تان بوده است بین ورثه تقسیم قانونی شود .علاوه بر این می توانید از زمان فوت پدر تا به امروز میزان منفعت هر وارث مشخص شود و در رابطه با دختران که منفعتی کسب نکرده اند مطالبه حق صورت گیرد .

با سلام و احترام
ابتدا باید دید پدر شما مالک زمین بوده یا زمین از اراضی هیاتی یا نسقی بوده
اگر پدر مالک بوده که سهم پسر دو برابر دختر است و در صورتی که هزینه‌های صورت گرفته با رضایت دختران بوده قابل مطالبه از دختران است. از طرفی اگر تصرف انها بدون اذن دختران بوده اجرت المثل از طرف دختران قابل مطالبه است.
اما اگر زمین‌ها هیاتی بوده پدر شما درواقع مستاجر دولت بوده و پس از ان برادران شما مستاجر و جایگزین پدر بودند ولی از پول برداشت سهم دارند اما از زمین خیر چرا که در واقع مالک دولت است

چون زمین ارثیه بوده پس به همه وراث به نسبت سهم الارث زمین میرسد

با درود و احترام
سهم الارث هر ۲ دختر به میزان سهم الارث ۱ پسر از اموالی که به نام پدرتان بوده است میباشد.

با سلام پسران ۲برابر دختران ارث میبرند و هزینه های انجام شده از ماترک کسر وبقیه تقسیم میشود