امکان استعفا از شغل فعلی با توجه به آیین نامه داخلی شرکت وجود دارد؟

پرسیده شده
۱ پاسخ ۴۸۹ #70925255

سلام
من تمایل دارم از کارم استعفا بدهم، آیا امکان استعفا از کار براساس تنش‌های موجود یا دعوا در شرکت وجود دارد؟
اصلا طبق قرارداد زیر که درج شده من می‌توانم زودتر از موعد استعفا دهم؟ راهی است؟
قرارداد:
ماده یک – موضوع قرارداد :
عبارت از انجام کلیه امور محوله درشرکت تحت نظر مدیر و سرپرست مربوطه با رعایت کلیه قوانین و مقررات داخل شرکت .
عنوان شغل کارمند می باشد.
ماده دو- مدت قرارداد
مدت قرارداد از تاریخ ۰۱/۰۱/۱۳۹۸ لغایت۲۹/۱۲/۱۳۹۹ می باشد.
ماده سه – مبلغ قرارداد:
مهم نیست.
ماده چهار-ساعت کار:
مهم نیست.
تبصره۳: رعایت آئین نامه داخلی شرکت جز لاینفک قرارداد فوق می باشد.
ماده پنج: فسخ قرارداد:
۱- کارفرما مکلف است در پایان کار به ازاء هر سال خدمت معادل با ۳۰ روز آخرین دستمزد به عنوان مزایای پایان کار به کارگر پرداخت نماید .
۲- هرگاه کارگر در انجام وظایف محوله قصور ورزد و آئین نامه های انضباطی و مقررات داخلی شرکت را نقض نماید برابر ماده ۲۷ قانون کار رفتار خواهد شد .
۳- در صورت خاتمه کار یا فسخ قرارداد از سوی کارگر برابر ماده ۲۲ و ۲۴ قانون کار رفتار خواهد شد.
۴- این قرارداد برای مدت مذکور در بند ۲ معتبر است .
ماده شش:
۱- این قرارداد غیر از آنچه که در این قرارداد قید گردید هیچگونه حق دیگری را برای کارگر ایجاد نخواهد کرد .
۲- کارگر موظف به رعایت ماده ۲ قرارداد مذکور بوده و هیچگونه ادعائی در خصوص تجدید مفاد ماده ۲ را نخواهد داشت.
۳- افزایش حقوق احتمالی در سال های آتی طبق بخشنامه وزارت کار می باشد.
آیین نامه داخلی:
۱-ساعات شروع و خاتمه کار روزانه با تشخیص و نظر کارفرما تعیین می گردد.
۲.
۳.
۴- در صورتیکه کارگزار به هر علت قانونی و برابر احکام مراجع قضایی ذیصلاح محکوم و توقیف گردد در مدت توقیف مقررات این قرارداد بحالت تعلیق در خواهد آمد.
۵- باستناد ماده ۶۴ قانون کار, کارگزار می‌تواند پس از یکسال کار از یکماه مرخصی استحقاقی با حقوق و با احتساب ۴ روز ایام تعطیلی جمعه استفاده نماید و یا به تناسب مدت خدمت ظرف یکسال از مرخصی استحقاقی بهره‌مند گردد.
۶-کارگزار نمی تواند بیش از ۹ روز از مرخصی سالانه خود را ذخیره کند و سایر مرخصی های باقیمانده غیرقابل استرداد خواهد بود.
۷-در دوران کار موضوع قرارداد و یا تمدید مدت آن برابر مقررات قانون کار، کارگزار بیمه تامین اجتماعی می‌گردد تا از مزایای قانونی بیمه برخوردار باشد.
۸-سایر شرائط ناظر بر روابط کارفرما و کارگزار در این قرارداد برابر مقررات قانون کار خواهد بود که مورد توافق طرفین قرارداد می‌باشد .
۹-کارگزار متعهد می‌گردد که تمام کارهای محوله را در زمان بندی مشخص شده به نحو مطلوب انجام داده و به تائید ناظر معرفی شده از سوی کارفرما برساند.
۱۰- تمام مدارک، نرم افزارها و دیگر اسناد تولید شده در طی انجام کارهای محوله، در مالکیت شرکت است و کارگزار موظف است آنها را بطور کامل و جامع به تدریج در دوران همکاری به شرکت تحویل دهد. در انتها نیز کارگزار می بایستی تمام اطلاعات و مدارک مربوطه را تحویل کارفرما نماید و موظف به تسویه حساب کامل با شرکت می باشد.
۱۱- کارگزار حق هیچ گونه استفاده، استفاده مجدد یا نشر کارهای انجام شده را برای کارهای غیر از شرکت اعم از اشخاص حقیقی و حقوقی در طول زمان همکاری و حتی بعد از دوران قطع همکاری ندارد. در صورت تخلف، کارگزار موظف به پرداخت خسارت وارده به کارفرما می باشد.
۱۲-کارگزار تعهد می نماید در حفظ و نگهداری کلیه اموالی که در اختیار ایشان قرار گرفته است، نهایت دقت و تلاش را بنماید و در صورتی که خسارتی به اموال وارد شود کارگزار نسبت به جبران خسارات وارده باید اقدام نماید.
۱۳- کارگزار موظف است تمام اطلاعات شرکت را محرمانه تلقی کرده و در حفظ آن کوشا باشد.
۱۴-در انتهای مدت زمان قانونی قرارداد، در صورت نیاز به ادامه همکاری کارگزار،‌ کارفرما به‌ صورت کتبی ادامه نیاز به ادامه همکاری کارگزار را به وی اعلام خواهد نمود و متعاقبا نسبت به تنظیم قرارداد جدید اقدام خواهد نمود.
۱۵-اتمام مدت قرارداد به معنی اتمام همکاری نیست و در صورتی که کارگزار بخواهد قطع همکاری نماید، می بایستی سه ماه قبل از زمان قطع همکاری کتبا کارفرما را مطلع ساخته و کارهای خود را به فردی که از طرف کارفرما مشخص می‌گردد تحویل و آموزش های لازم را به او ارائه دهد. لازم به ذکر است چنانچه این قطع همکاری زودتر از اتمام قرارداد باشد، در طول مدت تحویل، هیچگونه حق و حقوقی به کارگزار تعلق نمی‌گیرد و چنانچه پس از اتمام قرارداد باشد، حق و حقوق مدت تحویل همانند توافق آخرین قرارداد فیمابین لحاظ خواهد شد.
۱۶-در صورتی که در هر مرحله از اجرای این قرارداد برای کارفرما مشخص گردد که کارگزار در ارایه اسناد و مدارک خود به کارفرما ادعای کذب نموده و یا از توان فنی مناسب در اجرای فعالیت های واگذار شده برخلاف ادعای اولیه خود ناتوان بوده است، کارفرما می تواند با اخطار کتبی قبلی نسبت به فسخ قرارداد اقدام نماید و کارگزار باید نسبت به جبران خسارت با توجه به نظر کارفرما اقدام نماید.
۱۷-کارگزار اعلام می نماید که مفاد قرارداد حاضر و شرائط آیین نامه داخلی شرکت را با دقت مطالعه کرده و کاملا مورد قبول ایشان می‌باشد.
۱۸-موارد توافق شده در قراداد محرمانه تلقی می شود، چنانچه این مفاد توسط کارگزار به صورت محرمانه در نظر گرفته نشود آنگاه کارفرما مختار خواهد بود نسبت به فسخ قرارداد اقدام نماید.
۲۰-کارگزار متعهد می شود در طول مدت این قرارداد تمام وقت، در حوزه کاری خود با شرکت یا مجموعه دیگری بدون هماهنگی با کارفرما همکاری ننماید، در غیر اینصورت کارفرما می تواند نسبت به فسخ قرارداد اقدام نماید.
۲۱-درصورت رعایت ننمودن بندهای ۹ الی ۱۵ توسط پرسنل، کارفرما می تواند راسا نسبت به اجرای اسناد تضمین (سفته)به نفع شرکت اقدام نماید.

مشاوره حقوقی اداره کار
۱ پاسخ برای این سوال ثبت شده

این قرارداد پر از تناقض است. از طرفی شما کارگر شناخته شدید جایی دیگر کارمند جایی دیگر کارگزار
که احکام تمام این موارد متفاوت است
هر چند قرار دادشما مفصل تر از یک سوال است اما به فرض کارگر شناخته شدن شما هرچند قانونا امکان فسخ قرارداد یا استعفا در قرارداد موقت وجود ندارد اما می توانید ترک کار کنید. البته اگر با ترک کار شما زیانی به کارفرما وارد نشود چون در اینصورت کارفرما می تواند با اثبات خسارات وارده علیه شما طرح دعوی یا سفته های حسن انجام کار را به اجرا گذارد