کسی به معاونت در جعل محکوم شده است حداکثر زمان حبس او چقدر است؟

پرسیده شده
۲ پاسخ ۲,۷۲۲ #70905131

و اگر هیچ سابقه کیفری نداشته و اموال بدست آمده در مشارکت را کامل برگرداند با توجه به تحصیلات و جایگاه اجتماعی عالیه، متاهل بودن و ... آیا به طور قطع می توان حکم حبس تبدیل با جزای نقدی یا موارد دیگر می شود؟

مشاوره حقوقی جعل
۲ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام
اولا جرم جعل ،بسته به اینکه برروی چه نوع چیزی یا سندی انجام شده باشد،ویاتوسط اشخاص عادی یا کارمندان دولت ،مجازات آن متنوع و متفاوت است.
بر فرض انجام جعل توسط افراد عادی غیردولتی،برروی سندرسمی، که مجازات آن وفق ماده ۵۳۳ قانون مجازات اسلامی ۶ماه تا ۳سال حبس یاجزای نقدیست، مجازات معاونت در این نوع عمل،وفق بند ت ماده ۱۲۷ قانون مجازات اسلامی، یک تا ۲ درجه پایینتر از مجازات جرم ارتکابی است.
یعنی از ۳ ماه تا ۲سال، که اوضاع و احوال حاکم بر جرم و مجرم،سابقه وی،همکاری موثر وی، اقداماتش جهت جبران زیان ناشی از جرمو تخفیف آثارجرم و یا ندامت یا اقرار مثروی،وازین دست، جملگی از عواملی است که قاضی میتواند مجازات را تخفیف و یا حبس را تبدیل به جزای نقدی نماید.
مضافا اینکه اگر جعل توسط افرادعادی در اوراق غیررسمی صورت گیرد، مجازات مرتکب اصلی و به تبع،مجازات معاون، از انچه در پیش گفته شدنیز کمتر میباشد.
لذا بسته به نوع جعل، مجازات متفاوتی اعمال میگردد.

سلام وقت بخیر...مونده بجرمشون و و نظر قاضی پروندشون...