آیا می تونم ادعای خسارت کنم؟

پرسیده شده
۱۹ پاسخ ۵۳۹ #70729765

سلام.من در بورس سرمایه داشتم.
به شخصی اعتماد کردم و یوزر و پسورد خودم رو بدون عقد قردادی بهش دادم که برام خرید و فروش کنه و در صورت سود ۲۰% بهش سود بدم و صحبتی در مورد ضرر نکردیم.و گفت که ضرریم توجه نخواهد شد.ش اما در ضررهای چند ماه گذشته که گریبان کل بازار رو گرفت سبد من هم شامل ضرر شد و تقریبا ضرر سنگین اتفاق افتاد.من هیچ قراردادی ندارم و فقط از طریق شبکه های مجازی صحبت کردیم با توجه به اینکه قراردادی فی ما بین نوشته نشده و فقط از طریق چت صحبت شد و اینکه از اول در مورد نوع معامله با ضرر هم صحبتی نکردیم و فقط ق.لی بود که از طرف ایشون داده شد.

مشاوره حقوقی بورس
۱۹ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام
نمیتوانید مطالبه خسارت کنید شراکت در سود و زیان است

درود بر شما
در پاسخ به سوال حضرتعالی در ابتدا باید بگویم شما در سوالی که مطرح نمودید،فرموده اید که آیا میتوانم ادعای خسارت بکنم؟از دیدگاه قانون شما میتوانید این ادعا را در قالب تقدیم دادخواست به دادگاه تقدیم نمایید،اما نکته ای که بسیار مهم است این است که در در دادخواست تقدیمی شما خوسته خود را تحت چه عنوانی مطرح می نمایید،پس به این نکته توجه داشته باشید.
در ادامه با توجه به توضیحات شما نوع قرارداد شما با طرف مقابلتان در نگاه واقع بینانه نوعی قرارداد شفاهی می باشد چرا که قرارداد کتبی بینتان منعقد نشده است،
*خوب از دیدگاه قانون مدنی هر ادعایی که با قانون در تناقض نباشد قابلیت طرح دعوی دارد،اما مهم این است که بار اثبات آن ادعا بر دوش مدعی یعنی حضرتعالی میباشد،*** نگاه قانون مدنی نسبت به قراردادهای شفاهی نیز از لحاظ طرح ادعا و طرح دعوی مثبت است و در رابطه با قرارداد شفاهی نیز میتوان در دادگاه طرح دعوی نمود،اما باید توجه داشت که قراردادهای شفاهی از قدرت اثباتی کمتری نسبت به قراردادهای مکتوب در دادگاه برخوردار هستند، اما شما میتوانید بر اساس یک قرارداد شفاهی در دادگاه طرح دعوی کنید،حال باید بدانید ادله اثبات دعوی از دیدگاه قانون مدنی عبارتند از:
۱- اقرار ۲-سند ۳- قسم ۴- شهادت ۵- علم قاضی
به عنوان مثال شما میتوانید برای اثبات ادعای خود از شهادت شهود استفاده نمایید(قراردادشفاهی) اما باید توجه داشته باشید که طرف مقابلتان نیز ممکن است شاهدانی بیاورد که شهادت شهود شما را نقض نماید،
در مجموع در پاسخ به سوال شما: بله میتوانید در دادگاه طرح دعوی نمایید بر اساس یک قرارداد شفاهی و ادله اثبات دعوی قرارداد شفاهی نیز در فوق اشاره کردم،اما اثبات ادعایتان در دادگاه مشکل خواهد بود.
*** و اما در خصوص تصاویر مکاتبه در چت با طرف مقابلتان باید بگویم:ماده‌ی ۶۵۵ قانون آیین دادرسی کیفری، صورت الکترونیکی یا محتوای الکترونیکی را به‌شرط رعایت سازوکارهای امنیتی، همانند سند و نوشته‌ی مکتوب قابل استناد دانسته و در تبصره ۱ مقرر کرده است که هیچ‌گاه نمی‌توان صرفا به‌لحاظ شکل یا نحوه‌ی تبادل اطلاعات الکترونیکی، از اعتباربخشیدن به محتوا و آثار قانونی آن خودداری نمود. ماده‌ی ۶۸۵ این قانون نیز تصریح کرده است که اگر داده‎های رایانه‌ای توسط طرف دعوا یا شخص ثالثی که از دعوا آگاهی ندارد، ایجاد یا پردازش یا ذخیره یا منتقل شود و سامانه‌ی رایانه‎ای یا مخابراتی مربوط به‌نحوی درست عمل کند که به صحت و تمامیت، اعتبار و انکارناپذیری داده‎ها خدشه وارد نشود، قابل استناد است.
بنابراین، در صورتی که مرجع قابل اعتمادی مانند پلیس فتا اصالت اسکرین‌شات ارائه‌شده از سوی اصحاب دعوا را تایید کند یا به طریق دیگری، اصالت و ساختگی‌نبودن اسکرین‌شات مورد استناد برای قاضی احراز شود، می‌تواند بر مبنای آن قضاوت کند. اما اگر درباره‌ی اصالت اسکرین‌شات تردید جدی وجود داشته باشد و احتمال برود که از طریق نرم‌افزارهایی مانند فتوشاپ ساخته شده است، دیگر قابلیت استناد نخواهد داشت».

با درود شرکا در سود و زیان شریک اند

سلام شراکت هم در سود است هم زیان

بااحترام
در این مورد که بیان نمودید باید در سود و زیان شریک باشید

امکان مطالبه خسارت وجود ندارد.

اگر فقط سود تضمین شود، قرارداد باطل است