نزاع برای حفظ عفت؛ مجازات دارد؟

پرسیده شده
۳ پاسخ ۱۹۵ #70670402

اگر زنی برای حفظ عفت خود به کسی صدمه ای جدی در ناحیه چشم وارد کند محکوم به زندان و پرداخت دیه خواهد شد؟ اگر ثابت نشود چه؟

مشاوره حقوقی ضرب و جرح
۳ پاسخ برای این سوال ثبت شده

اگر بتوانید اثبات نمائید که درمقام دفاع این عمل صورت گرفته این عمل دفاع مشروع می باشد در غیر اینصورت شما باید دیه پرداخت کنید و حکم به مجازات های مربوطه در خصوص شما صادر خواهد شد

وارد آوردن صدمه و ایراد جراحت به عضو دیگری دارای دیه بوده و اگر جراحت مذکور باعث شکستگی یا پارگی عضو شده باشد علاوه بر دیه مشمول مجازات حبس نیز میگردد . تنها در صورتی که ثابت شود ایراد جراحت در مقام دفاع و حفظ جان صورت گرفته ، دادگاه میتواند نسبت به موضوع حبس تخفیف یا تبدیل مجازات را در نظر بگیرد .

سلام
زندان و پرداخت دیه خواهد شد؟خیر
هر کس در مقام دفاع از نفس و یا ناموس یا مال خود یا دیگری و یا آزادی تن خود و یا دیگری در برابر هرگونه تجاوز فعلی و یا خطر قریب الوقوع عملی را انجام دهد که جرم باشد
در صورت اجتماع شرایط ذیل قابل تعقیب و مجازات نخواهد بود؛
اولا دفاع باید با تجاوز و خطر متناسب باشد
ثانیا توسلی به قوای دولتی بدون فوت وقت عملا ممکن نباشد یا مداخله قوای مزبور در رفع تجاوز و خطر موثر واقع نشود.
ثالثا تجاوز و خطر ناشی از تحریک خود شخص نباشد و عمل ارتکابی بیش از حد لازم نباشد و همچنین دفاع از نفس یا ناموس یا عرض و مال یا آزادی تن وقتی جایز است که او ناتوان از دفاع بوده و تقاضای کمک کند یا در وضعی باشد که امکان استمداد نداشته باشد
اگر ثابت نشود چه؟
دفاع مشروع تابع شروطی است که نادیده گرفتن آنها نه تنها جایز نیست بلکه موجب مسوولیت کیفری و هم مدنی برای مدافع است.
اجازه قانونگذار به دفاع در برابر تجاوز ناحق و نامشروع ضرورت آن در اوضاع و احوالی است که مدافع راه دیگری برای انتخاب ندارد یعنی ارتکاب عمل مجرمانه برای دفع تجاوز وقتی مشروع است که تنها راه نجات است.