در صورت رای عدم تمکین و عدم برگشت زوجه به زندگی چه حقوقی به زن تعلق نمی گیرد؟

پرسیده شده
۲ پاسخ ۲۱۹ #70270065

همسر برادر من بدون اجازه برادرم منزلو ترک کرده و به شهرستان خودشان رفته و دختر ۲ ساله برادرمو هم با خودش برده و دلیلش برای این کار عدم زندگی در تهران و زندگی در شهرستان است در صورتی که در زمان عقد پذیرفته بود که محل زندگی تهرانه.ایشون بدون اجازه شوهر و توسط برادرشون به شهرستان رفتن آیا میشه از برادرشون هم بابت این کار شکایتی کرد؟اگر ایشان قصد برگشت به منزل را نداشته باشد تا زمانی که در منزل پدریش هست میتونه بچه رو نگه دارد و از دادنش ممانعت کنه یا اینکه برادرم میتونه بچه رو با خودش به تهران بیاره و برای جدا شدن از همسرش اقدام کند؟
اگر از همسرش شکایت کنه و عدم تمکین بگیرد ولی باز همسرش راضی به برگشت به خانه نباشد حکمش چیست و اقدام بعدی که باید انجام بشود چیست؟

مشاوره حقوقی الزام به تمکین
۲ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام این خانم و برادرش مرتکب جرمی نشده اند . حضانت فرزند تا ۷ سالگی بامادر است و برادر شما فقط حق ملاقات دارد. در صورت عدم بازگشت همسرش ، نفقه به او تعلق نمی گیرد و برادر شما می تواند درخواست تجویز ازدواج مجدد مطرح نماید .

با سلام از برادر ایشان نمیشود شکایتی کرد عمل ایشان جرم نیست. حضانت کودک تا ۷ سال با مادرش میباشد نمیشود این حق را از او جز در موارد استثنا سلب کرد ولی حق ملاقات برادرتان محفوظ است. اگر دادخواست تمکین برادرتان منجر به حکم قطعی و صدور اجراییه به نفع ایشان گردد در این صورت نامبرده تکلیفی به پرداخت نفقه ندارد ضمن اینکه حق طرح دادخواست ازدواج مجدد را خواهد داشت.