حکم کیفری نفقه معوقه در حالی که زوجه هیچ گونه تمکینی نمیکرده چیست؟

پرسیده شده
۹ پاسخ ۲۸۰ #69941963

با سلام
(دوران عقد هستیم و به منزل مشترک نرفتیم اما زوجه تمکین خاص کردن)
در تاریخ ۹۸/۱/۱ با زوجه دچار مشکل شدیم و بنده شکایت عدم تمکین ارسال کردم که به دلیل عدم وجود خانه در تاریخ ۹۹/۶/۲۰ حکم بطلان دادخواست بنده صادر شد و بلافاصله بنده خانه و اثاث البیت را فراهم کرده و در تاریخ ۱۴۰۰/۱/۲۵ حکم الزام زوجه به تمکین صادر و قطعی شد و به اجرا گذاشتم که زوجه اعلام کردن حاضر به ادامه زندگی نمیباشند‌.
ایشون بصورت شفاهی اعلام کرده بودن که نفقه نمیخوان و در این مدت نه بصورت تماس تلفنی و نه ارسال اظهار نامه درخواست نفقه از بنده نداشته است، بنظر میرسد زوجه با شکایت کیفری ترک انفاق قصد همسر آزاری از طریق زندانی کردن بنده را دارند تا در نهایت مرا مجبور به طلاق دادن کنند.
باتوجه به اینکه زوجه از تاریخ ۹۹/۱/۱ هیچگونه تمکین خاص و عام از زوج را نداشته است.
۱- آیا ممکن است به دلیل نپرداختن نفقه از تاریخ ۹۹/۱/۱ تا تاریخ ۱۴۰۰/۱/۲۵ در صورتی که زوجه اقرار به عدم تمکین در این ایام گذشته را میکند حکم جلب برای بنده صادر شود؟
۲- با فرض اینکه جلب بنده صادر شود آیا در اولین جلسه بازپرسی بازداشت میشوم؟ اگر چنین است وثیقه آماده کنم.
۳-آیا وثیقه میتونه سند خودرو به ارزش ۳۰۰ملیون تومان باشه؟ فیش حقوقی چطور؟ آیا حتما باید سند ملک باشه؟
وکلای محترم توجه داشته باشید که موضع حقوقی و پرداخت نفقه معوقه برای بنده مهم نیست و فقط حکم کیفری مهم است.
پیشاپیش از پاسخ شما سپاسگذارم.

مشاوره حقوقی ترک انفاق
۹ پاسخ برای این سوال ثبت شده

بادرودوسلام تا هنگامی که زوجه ناشزه تلقی نشده به ایشان نفقه تعلق می گیرد.

درود . تازمانیکه حکم قطعی بر ناشزه بودن زوجه صادر نشده نفقه به زوجه تعلق خواهد گرفت

تازمان اثبات ناشزه بودنشون باید نفقه پرداخت بشه

جنبه کیفری عدم پرداخت نفقه که تحت عنوان ترک انفاق قابل شکایت است صرفا مرلو۳به نفقات جاریه بوده و نفقات معوقه را شامل نمی شود.

تا زمانی که نشوز زوجه ثابت نشده به ایشان نفقه تعلق خواهد گرفت.

سلام با توجه به گفته شما تمکین خاص صورت گرفته است که به تبع پرداخت نفقه در طول مدت که شما درج کردید تعلق خواهد گرفت و تا زمانیکه حکم قطعی بر ناشزه شدن زوجه نشود نفقه تعلق خواهد گرفت و چنانچه مهریه عندالمطالبه باشد قابل دریافت در ضمن عدم پرداخت نفقه منتهی به جلب درنهایت خواهد شد موفق باشید

بنام خدا،تا زمانیکه گواهی نشوز زوجه صادر نشده است ایشان مستحق دریافت نفقه است.