آیا انجام معامله صوری از لحاظ قانونی مشکلی دارد؟

پرسیده شده
۴ پاسخ ۴۲۹ #69773185

سلام

آیا انجام معامله صوری و نوشتن یک دستخط صوری مبنی بر فروش زمین از لحاظ قانونی اشکالی دارد؟

مشاوره حقوقی قراردادها
۴ پاسخ برای این سوال ثبت شده

ازنظر حقوقی صرف انجام معامله صوری باطل است و چون طرفین قصد جدی برای نقل و انتقال نداشته اند عملا اثر بر این معامله مترتب نمی شود

از نظر کیفری تنها در صورتی که به قصد فرار از دین و یا هر قصد مجرمانه ی دیگری باشد جرم است و مجازات دارد

اگر برای فرار از پرداخت دین یا قصدی بوده است که به ضرر شخص دیگر یا کتمان موضوعی یا حقیقت باشد بله جرم است .

انجام معامله صوری و تبانی طرفین برانجام آن گاها از ارکان سازنده جرم می باشد

بله، جنانچه ثابت شود معامله صوری بوده است از نظر قانون مدنی باطل است. چرا که طرفین قصد واقعی بر معامله ندارند و لذا معامله ای هم صورت نگرفته است.