آیا خواندن صیغه محرمیت به صورت شفاهی وجاهت قانونی دارد؟

پرسیده شده
۱۵ پاسخ ۱۶,۷۴۸ #69746

با سلام و احترام
ابتدا ضمن تشکر از سایت خوب شما, بنده با قانون اشنایی به هیچ عنوان نداشتم تا اینکه 2 هفته ای است شروع به مطالعه ان کردم و اگاهی کسب کردم اما دو سوال برای من مطرح است.
بنده به تازگی با دختر خانمی اشنا شدم و در حال شناخت هم برای ازدواج هستیم, کم و بیش به خانواده ها هم گفتیم اما هنوز جدی نشده و این تصمیم هر دو ماست.
یک) ما دانشجوی ارشد هستیم و ماهی یکبار با رعایت تمامی مسایل (حجاب و ... ) بیرون میرویم و فقط صحبت میکنیم درباره روحیات هم و اینده ... میخواستم ببینم گشت ارشاد ببینه دستگیرمون میکنه؟
ما حتی دست هم را نمیگیریم و تمامی مسایل رعایت میشود.
دو) خواندن صیغه محرمیت با اذن پدر دختر (شفاهی) اما بدون ثبت محضری (چون حساس هستند) ممکن است؟ یعنی قانون دیگه نمیتواند ایراد بگیرد؟
با تشکر

مشاوره حقوقی ازدواج موقت
۱۵ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام و احترام
در صورت خواندن صیغه محرمیت منعی دیگر وجود ندارد

در پاسخ ۱ - با رعایت شئوناتی که در کشور مرسوم است گشت ارشاد هیچ سوال و جوابی از شما نخواهد داشت ضمن اینکه طبق قانون هم هیچ مرچعی و هیچ کسی حق کنکاش و تجسس و پرسش را از افراد در شرایط با هم بودن را ندارد مگر حین اعمال هتک حرمت و عفت عمومی در انظار.
و در پاسخ ۲ - صیغه شفاهی با حضور و اجازه پدر دختر و تعیین مدت و شرایط آن ، که دو شاهد هم داشته باشد میتواند وجاهت قانونی داشته باشد .
موفق باشید

سلام ..
بدوا" توصیه می شود موارد مذکور با اطلاع خانواده باشد
و در ادامه ی سوال ، خواندن صیغه محرمیت با رعایت مدت و میزان مهریه معلوم فقط از نظر شرعی فاقد اشکال است

وجاهت شرعی دارد اما قانونی با اقرار صریح و یا دو شاهد قابل اثبات و موجه میگردد

سلام درصورتی که فقط حداکثر برای یکماه آنهم فقط برای تردد و حرف زدن باشه اشکال ندارد بشرطی که مفهوم دقیق صیغه را بدانید ولی توصیه می کنم صیغه محرمیت برای آشنایی از سردفتران ازدواج کمک بگیرید

از نظر قانونی اشکال دارد مگر خانوادها در جریان باشن ولی ازنظر شرعی ایرادی نداره وقتی صیغه خونده بشه حتی اگر طرفین کرو لال هم باشن با اشاره دست انجام میگردد پس از نظر شرعی درست ولی قانونی خیر مگر با اطلاع خانوادها

با سلام با توجه به شرایطی که جنابعالی میفرمایید منع قانونی ندارد و مشکلی برای شما پیش نخواهد آمد