پذیرش اعاده دادرسی چقدر زمان میبرد؟

پرسیده شده
۲ پاسخ ۹,۲۶۶ #69570266

از زمان صدور حکم قطعی ۱۵ روز گذشته و من امروز درخواست اعاده دادرسی در دیوان عالی کشور ثبت کردم و الان تو سامانه ثنا نوشته منتظر دستور قاضی هست..پرونده با بند پ ماده ۴۷۴ یکی میباشد میخواستم بدونم چقدر طول میکشه که جلوی اجرای حکم گرفته بشه؟

مشاوره حقوقی کیفری
۲ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام ووقت بخیر

در صورتی می‌توان به جهت وجود دلیل جدید، درخواست اعاده دادرسی را مورد پذیرش قرار داد که دلایلی که شخص تقاضاکننده به ان استناد نموده بعد از صدور حکم قطعی به وجود آمده باشد ویا اگر هم قبل از صدور حکم قطعی وجود داشته‌است، به گونه‌ای باشد که بعد از صدور حکم قطعی کشف شده‌باشد و دستیابی به آن در زمان رسیدگی ممکن نبوده نباشد. بنابراین اگر این ادله از دلایلی باشد که در مراحل قبلی توسط قضات بررسی شده و یا از دلایلی باشد که در زمان صدور حکم وجود داشته دسترسی به آن ممکن بوده و با این حال فرد متهم به آن‌ها اشاره‌ای نکرده‌است، نمی‌توان براساس آن‌ها درخواست اعاده‌دادرسی را مورد پذیرش قرار داد، لذا درخواست مدعی اعاده دادرسی درخصوص موضوع را مورد پذیرش قرار نخواهد گرفت.
با ارائه دادخواست اعاده دادرسی جهت جلوگیری از اجرای حکم هم بستگی به حجم پرونده های در نوبت رسیدگی دارد،لذا زمان مشخصی را نمیتوان برای موضوع در نظر گرفت مگر در شرایط فورس ماژور که به تشخیص مقامات عالی رسیدگی کننده ،اوضاع و احوال قضیه مدارک ومستندات ارائه شده بستگی دارد.

موفق و پیروز باشید

سلام
صرف تقدیم دادخواست اعاده دادرسی از اجرای حکم جلوگیری نمی کند مگر دادگاه دلایل اعاده دادرسی را موجه تشخیص و اقدام به صدور قرار قبولی اعاده دادرسی کند مدت و زمان آن ممکن است چند روز تا چند هفته زمان ببرد.