میتونم به عنوان سوگند دروغ طرح دعوا کنم؟

پرسیده شده
۳ پاسخ ۴۱۹ #69547574

درود فراوان
کلانتری شخصی رو به عنوان مطلع به دستور قاضی خواست با اتیان سوگند شهادت کتبی ازش گرفت.
حالا طبق شهادت دیگه ایشون تو پرونده دیگه که پیش بازپرس کتبی شهادت داده و با پرونده اول مرتبط بوده، مشخص هست که اظهارات این شخص کاملا ضد و نقیض هست ( بطوریکه در پرونده اول گفته در جریان شراکت بین شاکی و متشاکی بوده ولی در پرونده دوم گفته اصلا حرفی از شراکت نبوده و شاکی دروغ میگه )
ایشون دو بار دست رو قرآن گزاشته و دو تا حرف متفاوت زده
ایا چون شهادت دوم در کلانتری بوده ماده ۶۴۹ شامل ایشون میشه؟؟؟؟

مشاوره حقوقی کیفری
۳ پاسخ برای این سوال ثبت شده

باسلام، چنانچه از سوگند دروغ فرد، به شما خسارتی وارد شده باشد میتوانید از ایشان شکایت کنید

سلام خیر ماده مذبور شهادت یا اتیان سوگند در دادگاه را مد نظر دارد

سلام انچه در قانون جرم انگاری شده است سوگند دروغ نزد قاضی و در دادگاه می باشد اما سوگند دروغ در دادسرا نیز می تواند جرم باشد (با توجه به حذف دادسرا در زمان تصویب قانون تعزیرات )به هرحال اگر تعارض در اظهارات شاهد باشد واین موضوع محرز شود می توان از طریق شهادت نزد بازپرس نیز پیگیری نمود