ازدواج در صورت عدم رضایت پدر چگونه است؟

پرسیده شده
۲ پاسخ ۲۹۲ #69179602

با سلام ۲۳ سال دارم و قصد ازدواج با شخصی رو دارم که قبلا ( ۲ سال پیش ) خواستگاری کردن و پدرم بدون هیچ دلیل منطقی رد کرد ( خدمت رفتن. شاغلن. معتاد نیستن و هیچ دلیل منطقی برای رد کردن وجود نداشت )، می‌خواستم بپرسم اگر به دادگاه مراجعه کنیم چقدر طول میکشه تا اجازه بدن؟ و شرایطش چجوریه و باید چیکار کنیم؟

مشاوره حقوقی خانواده
۲ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام
مخاطب گرامی؛ برطبق ماده ۱۰۱۴ قانون مدنی: عقد نکاح دختر باکره اگر چه به سن بلوغ رسیده باشد، موقوف به اجازه پدر
یا جدر پدری است و هرگاه پدر یا جد پدری بدون علت موجه از دادن اجازه مضایقه کند اجازه او ساقط و در این صورت دختر می تواند با معرفی کامل مردی که می خواهد با او ازدواج نماید و شرایط نکاح و مهری که بین آنها قرار داده شده پس از اخذ اجازه از دادگاه خانواده شخصا به دفتر ازدواج مراجعه و نسبت به ثبت ازدواج اقدام نماید. معرفی کامل مرد از جمله: سن، شغل، سلامت جسمی، شرایط نکاح و مهری که بین آنها قرار داده شده است. ضمنا پدر یا جدپدری بعنوان خوانده دعوی به دادگاه دعوت شده و دلایل مخالفت ایشان در جلسه دادرسی بررسی می گردد، چنانچه ممانعت موجه نباشد و مرد نیز دارای شرایط کافی برای ازدواج با دختر باشد به دختر اجازه ازدواج داده می شود و دختر می تواند با مراجعه به دفاتر ثبت ازدواج عقد نکاح را جاری ساخته و آن را ثبت نماید.

دادخواست بدهید تعیین وقت خواهد شد بعد از شنیدن دلایل رای مقتضی صادر خواهد شد