آیا امکان اینکه این شخص بتواند از این طریق خانه پدری ما را بگیرد وجود دارد؟

پرسیده شده
۴ پاسخ ۳۰۹ #68487151

پدر من که فوت شده مبلغ ۳۰۰ میلیون سفته در دست شخصی به امانت گذاشته است اما این شخص پس از فوت پدرم به دلیل مشکلات خانوادگی تهدید کرده است که این سفته ها را به اجرا خواهد گذاشت.

مشاوره حقوقی سفته
۴ پاسخ برای این سوال ثبت شده

"با سلام"
اگر میتوانید اثبات نمایید که سفته ها امانی میباشد دادخواست استرداد سفته نمایید

وصف تجریدی بودن اسناد تجاری حاکی از این است که دارنده سفته طلبکار می باشد. در صورتی که مدعی هستید سفته ها امانی بوده و پدرتان دینی نداشته است دادخواست استرداد سفته ها را مطرح نمایید. بدیهی است بار اثبات امانی بودن سفته ها بر عهده شماست.

سلام
اگر شما دلایلی دارید که سفته امانت است می‌توانید دعوی استرداد سفته علیه ایشان اقامه کنید اما اگر دلایلی ندارید اصل بر این است که وجه سفته را ایشان طلبکار می باشند و می توانند نسبت به مطالبه وجه آن علیه ورثه پدر اقدام کنند و اگر حکم بر محکومیت ورثه صادر شد ایشان فقط از اموال متوفی تکلیف به پرداخت وجه دارند ولی از اموال شخصی خودشان وظیفه ای ندارند که محکومیت را بپردازند

با سلام و احترام
وقتی فردی از دنیا می‌رود، باید بدهی ‌‌از ماترک وی (دارایی زمان فوت او‌ که به خاطر فوت از مالکیت وی خارج می‌شود) پرداخت شود. به عبارتی دیگر ترکه متوفی در اثر فوت به ورثه قانونی او منتقل می‌شود و حقوق طلبکاران از این باقیمانده تعلق می‌گیرد. وقتی فرد فوت می‌کند، دیون و بدهی وی چه حال (دینی است که پرداختش مدت ندارد و می‌بایست فور‌ی پرداخت شود) و چه موجل (دینی است که پرداختش مدت دارد)‌ باید فوری پرداخت شوند. مطابق قانون، ورثه ملزم نیستند غیر از ترکه چیزی به بستانکاران بدهند و اگر ترکه برای ادای تمام دیون کافی باشد، ترکه مابین تمام بستانکاران به نسبت طلب آنها تقسیم می‌شود، مگر این‌که ورثه ترکه را بدون شرط و به صورت مطلق قبول کرده باشند که در این صورت مسئول خواهند بود. در صورت تعدد وراث رد ترکه توسط هر کدام از آنها ممکن خواهد بود، در این صورت وارثی که ترکه را رد می‌کند، این امر را باید کتبی یا شفاهی در مدت یک ماه از تاریخ اطلاع وارث به فوت مورث به دادگاه اعلام کند، در غیر این صورت این امر در حکم قبول ترکه می‌باشد، اما نکته‌ای که باید بدان توجه کرد، این است که در این مورد هر یک از وراث، مسئول ادای تمام دیون متوفی به نسبت سهم خود خواهند بود و ملزم نیستند چیزی غیر از ترکه به طلبکاران بدهند.