رجوع پس از طلاق خلعی نوبت اول تا چه مدت امکانپذیر است؟

پرسیده شده
۵ پاسخ ۱۱,۱۰۴ #68434702

سلام
من و خانمم طلاق خلعی نوبت اول گرفتیم. خانمم اگه در طول مدت عده رجوع کند به مهریش من تا چه مدت وقت دارم رجوع کنم به زنم؟

مشاوره حقوقی طلاق از طرف زن
۵ پاسخ برای این سوال ثبت شده

تا پایان مدت عده می توانید رجوع نمایید.

بسمه تعالی : فرض سوال مذکور : ابتدا تشکر میکنم بخاطر سئوال بسیار خوب و مهمی که مطرح فرمودید ..سپس خدمت شما بزرگوار عرض میکنم : زوج در طلاق خلع نوبت اول تا پایان عده ( سه ماه و ده روز )میتواند نسبت به طلاق رجوع نماید و زوجه نیز تا پایان عده میتواند به مهریه رجوع نماید مشروط بر اینکه زوج از رجوع زوجه آگاهی یابد و توان پرداخت آنچه را که زوجه بذل کرده داشته باشد و قبول نماید یا رضایت داشته باشد . لذا نکته مهم در این مسئله که باید مورد توجه قرار گیرد این است که ابتدا زوجه از بذل ( فدیه) مهریه رجوع کند.به شرط اطلاع و قبول زوج و توان پرداخت آنچه را که زوجه بذل کرده و در غیر اطلاع و قبول زوج ، رجوع زوجه باطل است .
این مسئله از امام خمینی بعنوان اعلم فقهای استنادی در علم حقوق بیان شده که عینا تقدیم میکنم :همچنین در این‌که صحت رجوع زن مشروط به آگاهی شوهر از آن است یا نه، اختلاف است. بنابر قول اول، در صورت عدم علم شوهر به رجوع زن به فدیه تا پایان عده، رجوع زن باطل است. (امام خمینی، همان:۳۵۲) و(نجفی، همان: ۶۳ ـ ۶۵)
البته باید توجه داشت که رجوع به بذل عمل حقوقی یک طرفه‌ای بوده که صرفا به اراده زوجه واقع می‌شود اما با وجود یک جانبه بودن آن باید دارای شرایطی باشد؛ از جمله این‌که زوجه فقط در ایام عده می‌تواند به فدیه رجوع نماید و دیگر این‌که باید زوج در ایام عده از رجوع زوجه به بذل آگاهی یابد تا بتواند متقابلا حق خود را اعمال نماید. واضح است چنان‌چه زوج از این امر (رجوع زوجه به بذل) آگاهی نیابد، رجوع زوجه به بذل باطل خواهد بود.غیر از موارد مذکور، رجوع باید به گونه‌ای باشد که زوج نیز توانایی رجوع به نکاح را داشته باشد.

تا اتمام مدت عده امکان رجوع دارید

با سلام
زوجه می‌تواند تا قبل‌ از طلاق‌ خلع‌ و حتی‌ بعد از طلاق‌ در مدت عده و تا قبل از انقضای‌ آن به بذل (فدیه) رجوع نماید.
در این صورت طلاق خلع به رجعی تبدیل شده و زوج می‌تواند در زمان عده به زوجه رجوع نماید.
موفق باشید.

اینکه زن تا پایان عده می تواند با مراجعه به دفترخانه ای که صیغه طلاق را خوانده است به آنچه بخشیده و در اصطلاح حقوقی “مابذل” رجوع کند و پس از رجوع زن به آنچه بذل کرده مثلا مهریه، نوع طلاق از بائن به رجعی تبدیل می شود و مرد نیز می تواند طلاق را بر هم زند یعنی از زمان رجوع زن به مدت عده مرد میتواند رجوع کند