به من دست نوشته داده که مهرشو بخشیده امضا و اثر انگشتم داره، کاری از دستم برمیاد؟

پرسیده شده
۱۱ پاسخ ۵۴۰ #68354872

با عرض سلام خسته نباشید. من زنم تازه عقد کردیم زیر یکسال. حتی من نمیدونستم این خانوم قبلا اذدواج کرده. واین موضوع تو شناسنامش نیست چون به طور سنتی بوده. حالا مهرشو گذاشته اجرا. درضمن باکره نیست این خانم. به من دست نوشته داده که مهرشو بخشیده امظا و اثر انگشتم داره با خط خودش و یک سفته نود ملیونی. حالا کاری از دستم برمیاد؟ خاهش میکنم کمکم کنین

مشاوره حقوقی مهریه
۱۱ پاسخ برای این سوال ثبت شده

بادرودوسلام نکاح قابل فسخ می باشد.

با درود امکان فسخ نکاح وجود دارد

"با سلام"
میتوانید از خیار تدلیس استفاده نموده و نکاح را فسخ نمایید

سکه نیز کلی فی الذمه است و مشمول ماده ۸۰۶ قانون مدنی است لذا قابل رجوع نیست.

سلام
۱- اگر در متنی که نوشته شده مشخص شود زوجه به اختیار از حق خود صرف نظر کرده است (م۲۸۹قانون مدنی) این ابراء است و غیر قابل بازگشت می باشد.
نکته:لازم نیست حتما واژه ی ابراء در متن آمده باشد بلکه باید مشخص شود مقصود وی واقعا ابراء بوده
۲- بخشیدن مهریه که منظور همان هبه باشد
به این صورت که زوجه در سند دستی(عادی) یا رسمی(محضری) مهریه خود را به همسرش هبه کند.
هبه شرایط دیگری دارد: اینکه کسی مالی را مجانا به دیگری تملیک کند.
در این حالت هم چند فرض مطرح می شود. اگر زوجه قصد رجوع از هبه داشته باشد:
الف_مهریه عین معین یا کلی در معین بوده مثلا یک ملک مشخص یا خودروی مشخص و معین. اگر به زوج تحویل هم شده باشد و زوج آن را حفظ کرده باشد‌، می تواند از هبه ی خود رجوع کند.
ب_مهریه مال کلی است مثلا مقداری پول.یا مقداری سکه طلا
در این صورت اگر قبض انجام شده باشد یعنی زوجه تمام سکه های طلا را به زوج داده باشد(قبض) اگر سکه های طلا در دست زوج باقی باشد زوجه می تواند به آن رجوع کند ولی اگر باقی نباشد دیگر حق رجوع ندارد.
ولی اگر اساسا سکه ای از طرف زوجه به عنوان موضوع هبه به زوج منتقل نشده باشد، اصلا عقد هبه واقع نشده و بنابراین زوجه هر زمان بخواهد حق رجوع خواهد داشت.

در صورتی که عبارت بخشش استفاده شده میتواند رجوع کند.

با سلام
برای بذل و بخشش مهریه بایستی در دفاتر اسناد رسمی انجام گیرد لذا در صورت داشتن دست خط همسر شما میتواند ادعا نماید بصورت اجبار و اکراه و یا بر اثر فشار روحی و روانی و یا از روی احساسات امضاء نموده است
اما برای سفته ، میتوانید در صورت نیاز اقدام قانونی نمایید .