فروشنده پول را گرفته و ارز را جابجا نکرده؛ آیا من باید به خریدار خسارت پرداخت کنم؟

پرسیده شده
۱۶ پاسخ ۴۰۳ #68287304

یک روز یکی از دوستان من ازم خواست تا برای ارز دیجیتال برایش اقدام کنم. دوست بنده از من خواست تا به نحوی خریداری کنم که احتیاج به احراز هویت نباشه. من از طریق چندتا از دوستانم با یک فروشنده آشنا شدم و از طریق واتس آپ با فروشنده در تماس بودم. به خریدار اعلام کردم که یکی از دوستانی که قابل اطمینان من بوده است این فروشنده را معرفی کرده و من خود شناختی ندارم از این قضیه چند ماهی گذشت و خریدی انجام نشد. پس از گذشت چند ماه دوست بنده دوباره در خواست خرید ارز دیجیتال را به من داد و من خواستم از آن فروشنده خرید را انجام دهم. خریدار پول را به من داد و من به فروشنده دادم و پس آن از فروشنده هیچ خبری نشد و هیچ ارز دیجیتالی به خریدار پرداخت نشد. آیا در این میان بنده که فقط یک واسط بودم باید این خسارت را به خریدار پرداخت کنم. لازم به ذکر است که من خارج از ایران زندگی می کنم و فروشنده هم از توابع خارج از کشور هست و چون خریدار برای صحبت با فروشنده زبان انگلیسی بلد نبود من واسط بودم. ممنون میشوم که به من اطلاعات بدهید.

مشاوره حقوقی دیگر قراردادها
۱۶ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام
چنانچه سونیت نداشته باشید مسولیتی ندارید

با سلام.
در صورتی که بتوانید عدم سوءنیت خود را محرز کنید قطعا مسوولیت کیفری ندارید و معمولا در صورت تقدیم دادخواست حقوقی می بایست مبلغ را به ایشان مسترد نمایید.

به نظر نمی رسد مسولیتی باشد.

باسلام
درصورتیکه بتوانید عدم سوءنیت خودرا اثبات نمایید مسئول نخواهید بود.

در صورتیکه سوء نیتی نداشته باشید و این موضوع اثبات گردد شما مسئول شناخته نمی شوید.

باسلام
از انجا که مبلغ به حساب شما واریز شده است میتواند علیه شما دادخواست مطالبه وجه بدهد و شما می بایست با دلایل و مدارک واسطه بودن خود را ثابت کنید و شخصی که پول به حسابش واریز کردید را به عنوان ثالث معرفی نمایید.

با احترام اگر سونیتی نداشته باشید مسولیتی متوجه شما نیست.