در دادگاه تمکین محکوم به حسن معاشرت میباشد، ناشزه هست؟

پرسیده شده
۴ پاسخ ۵۳۴ #68273713

فحاشی زنی که در دادگاه محکوم به جزای نقدی و در دادگاه تمکین محکوم به حسن معاشرت میباشد ایا ناشزه میباشد‌. خواهشا راهنمایی کنید ناشزه هست یا نه. چون هم شکایت حقوقی نفقه کرده و هم کیفری

مشاوره حقوقی الزام به تمکین
۴ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با درود به صرف آنچه در سوال آمده است خیر

با سلام
ناشزه بودن زوجه صرفا در دعاوی خانواده گی ان هم در عدم تمکین زوجه ( چه تمکین خاص و چه تمکین عام ) .حال با دادخواست تمکین اگر زوجه اقدامی برای بازگشت به منزل زوج ننماید ناشزه محسوب شده و نفقه و اجرت المثل به ایشان تعلق نخواهد گرفت .

باسلام.تمکین عبارت از اطاعت کردن زوجه در انجام وظایف زناشویی، سکونت در منزل مشترک که شوهر اختیار کرده و حسن معاشرت در تشیید مبانی خانواده است که در اصطلاح حقوقی به آن تمکین خاص و تمکین عام اطلاق می‌شود. همچنین نافرمانی زن از انجام وظیفه خاص زناشویی را نشوز و چنین زنی را ناشزه می‌گویند. بنابراین زن ناشزه کسی است که نسبت به انجام وظایف زناشویی بدون دلیل موجه و مانع شرعی امتناع می‌کند. در این حالت است که زن مستحق دریافت نفقه نمی‌شود. قانون مدنی در ماده ۱۱۰۸ به صراحت بیان می‌دارد: هرگاه زن بدون مانع مشروع از ادای وظایف زوجیت امتناع کند، مستحق نفقه نخواهد بود.
و در پایان اگر در پرونده تمکین، رای به نفع شما صادر شده میتوانید در پرونده های نفقه به آن استناد کنید.

سلام
خیر حکم الزام به تمکین صادر می شود و اگر بعد از قطعی شدن رای صادره حکم را اجراننماید ناشزه و نفقه به ایشان تعلق نخواهد گرفت