آیا قتل فردی که آبروی من را سلب کرده دفاع مشروع می باشد؟

پرسیده شده
۱۱ پاسخ ۴۹۵ #68103968

با سلام
در صورت که فردی در ملاء عام دست به افترا بستن و استفاده از الفاظ رکیک ناموسی بزند گلاویز شدن با آن و قتل او مشمول دفاع مشروع می باشد؟

مشاوره حقوقی قتل
۱۱ پاسخ برای این سوال ثبت شده

به هیچ وجه دفاع مشروع نیست

طبق توضیح شما دفاع مشروع نیست

چنین اقدامی به هیچ وجه دفاع مشروع نیست و در صورت وقوع قتل قاتل به مجازات قصاص محکوم خواهد شد.

با سلام : بارزترین مصداقی که دفاع مشروع می تواند داشته باشد این است که مدافع باید با خطری روبرو گردد که با افعال ارتکابی او که منتهی به قتل یا جرح می گردد متناسب و برابری داشته باشد.

با سلام
خیر این امر مشمول دفاع مشروع نخواهد شد . دفاع مشروع شرایط خاصی دارد که بایستی این شرایط بر دادگاه محرز گردد .
این شرایط عبارتند از :

الف – رفتار ارتکابی برای دفع تجاوز یا خطر ضرورت داشته باشد و بدون آن نتوان خطر را دفع کرد .

ب – دفاع مستند به نشانه های معقول یا یک ترس و بیم عقلایی باشد .

پ – خطر و تجاوز بابت اقدام آگاهانه یا تجاوز خود فرد و دفاع دیگری صورت نگیرد .

ت – عملا توسل به قوای دولتی بلافاصله ممکن نباشد یا مداخله آنان در دفع تجاوز و خطر موثر نباشد .

خیر مشمول دفاع مشروع نیست

خیر . موضوع قابل انطباق با تعریف قانونی دفاع مشروع نیست.