حکم قطعی نفقه که صادر بشه و مشخص بشه که دو سال هیچ نفقه ای نداده، حتی اگر زوج بگه حالا نفقه های معوقه رو قسطی می ده درخواست طلاق زوجه منتفی میشه؟

پرسیده شده
۴ پاسخ ۱۵۹ #67224614

با سلام
اگر زوجه حکم قطعی نفقه رو گرفته باشه و مشخص شده که زوج دو سال هیچ نفقه ای نداده. با درخواست طلاق زوجه موافقت می شود؟
زوج به احتمال زیاد به دلیل آزار و اذیت قصد داره که بعد از قطعی شدن حکم نفقه، بره نفقه های معوقه رو قسطی کنه . آیا اگر زوج این کار رو بکنه درخواست طلاق زوجه رد میشه؟
ضمن اینکه زوج الان از بعد از صادر شدن حکم اولیه نفقه (نه حکم قطعی) دو ماهه که داره نفقه زمان حال رو پرداخت می کنه.
حالا سوال من این هست که حکم قطعی نفقه که صادر بشه و مشخص بشه که دو سال هیچ نفقه ای نداده، حتی اگر زوج بگه حالا نفقه های معوقه رو قسطی می ده درخواست طلاق زوجه منتفی میشه؟
ضمن اینکه زوجه از حق حبسش استفاده می کنه و رابطه ای هم با زوج نداشته

مشاوره حقوقی طلاق از طرف زن
۴ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام
امکان درخواست طلاق به استناد به ترک انفاق وجود دارد

اگر شوهر شما نفقه نداده باشه و حکم هم صادر شده باشه ولیکن شروع به پرداخت نفقه های گذشته وحال کنه دلیل یا دلایل شما بموجب عدم پرداخت نفقه ضعیف میشه و میتونه قاضی دعوا را رد کنه ولی ازبابت اذیت و آزار شما می تونید درخواست طلاق بدلیل اذیت و آزار یا عسر وحرج کنید.

خیر باتوجه به ایجاد حق طلاق ، اگر اجراییه نیز صادر شده و ۶ ماه گذشته باشد و پرداخت نشده باشد ، حق طلاق باقیست

پرداخت نفقه های معوقه امری مستقل از جرم ترک انفاق بوده و مطابق یکی از شروط ضمن عقد ، ترک انفاق زوج به مدت بیش از ۶ ماه موجد حق طلاق برای زوجه می باشد . لذا با اثبات ترک انفاق زوج ف فارغ از پرداخت بعدی یا عدم پرداخت محکومیت ، حق طلاق زوجه محفوظ خواهد بود .