چرا قاضی با این وجود، محاسبه ی اجرت المثل زناشویی را ارجاع دادند؟

پرسیده شده
۳ پاسخ ۳۰۲ #67063539

سلام

همسرم دادخواست طلاقش رد شده و ملزم به تمکین عام و خاص از طرف دادگاه شده است،مهریه را هم اجرا گذاشته،علیرغم اینکه ایشان شاغل در تمام مدت سال بوده و بنده بخاطر فرهنگی بودن زمان تعطیلی زیادی دارم و بیشتر کارهای خانه را بنده انجام داده ام و نگهداری بچه تا ساعت ۴ عصر با من بوده و همه این موارد را در لایحه نوشتم و در روز دادگاه اجرت المثل زناشویی تقدیم قاضی کردم، ولی باز هم قاضی محاسبه اجرت المثل را به کارشناس ارجاع دادند.

آیا معمولا" اینطور است؟

آیا در قبال کارهای زن اصل را بر تبرع نمی گذارند؟

تشکر

مشاوره حقوقی خانواده
۳ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام استحقاق زوجه به دریافت اجرت المثل دو شرط دارد . یکی این که به دستور زوج بوده باشد ودوم این که به قصد تبرع نبوده باشد . در صورت احراز این دو شرط ، در هر حال به زوجه تعلق می گیرد و کمک های شما در خانه در میزان آن موثر خواهد بود .

اصل بر عدم تبرع است. همکاری شما در انجام کارها در صورت اثبات صرفا در میزان اجرت المثل تعیینی موثر است.

با درود اصل بر عدم تبرع امور انجام شده است بدیهی است مواردی که شما از ان یاد کردید در تعیین میزان احرت المثل تاثیر دارد ولی اصل اجرت المثل را منتفی نمیکند.