آیا می توانم نسبت به سود سنوات گذشته ادعایی داشته باشم؟

پرسیده شده
۵ پاسخ ۵۳۸ #66829638

اسم بنده از سال ۹۰ بعنوان نایب رئیس هیات مدیره در یک شرکت خانوادگی درج گردیده و مقداری هم سهم به اینجانب اختصاص داده شده است. این شرکت کم و بیش فعالیت ساخت و ساز ساختمان داشته و منتفع شده است، ولی بنده بعلت اینکه در جای دیگری مشغول بوده ام و فقط اسم و مدرک تحصیلی ام را در اختیار ایشان قرارداده ام تا کنون سودی دریافت نکرده ام.
می خواستم ببینم آیا می توانم نسبت به سود سنوات گذشته ادعایی داشته باشم یا خیر ؟ اگر جواب بله هست از کجا و به چه شکل باید درخواستم را ارائه نمایم که مطابق صورتحساب های سود و زیان شرکت میزان صحیح را طلب کرده باشم؟

ممنون میشم راهنمایی کنید

مشاوره حقوقی تغییرات شرکت
۵ پاسخ برای این سوال ثبت شده

بله در صورتیکه شرکت در سنوات قبل سود داشته واقدام به تقسیم سود کرده (با تصویب مجمع) به شماهم به نسبت سهام خود باید سهم سود پرداخت شود لیکن اگر سود تقسیم نشده و صورتهای مالی شرکت تنظیم نشده یا براساس واقعیت نبوده میتوانید ابتدا تقاضای حسابرسی و تعیین سود قابل تقسیم شرکت در هر دوره مالی نمایید و بالتبع سهم خودتان از سود را در صورت صدور رای به نفع شما دریافت نمایید البته نوع شرکت هم در تقسیم سود موثر خواهد بود. (با تنظیم دادخواست مطالبه سهم سود)

با در دست داشتن مدارک شرکت مبنی بر مالکیت خود نسبت به بخشی از سهام شرکت و مدارک هویتی خود به دفاتر خدمات قضایی مراجعه و دادخواست مطالبه سود سهام خود را به طرفیت شرکت و دیگر اعضا هیئت مدیره مطرح نمایید

با سلام بله میتوانید مطابق قانون تجارت دادخواست مطرح کرده و سود سهام را مطالبه کنید.

با سلام. دادخواست الزام به پرداخت سود سهام شرکت به نسبت سهامتان در شرکت، ارائه دهید و در دادخواست مبلغی را علی الحساب به اندازه حدنصاب دادگاه که پرونده به دادگاه ارجاع شود، می نویسید و بعد از صدور حکم، به میزان مصوب ترازنامه ی هیات مدیره به شما سود تعلق خواهد گرفت.

می توانید سود خود را در صورتی که شرکت سود داشته مطالبه کنید. ترازنامه هر سال می بایست به تصویب هیات مدیره رسیده باشد. در این مورد حتما با وکیل مشورت فرمائید.