ایا فسخ نکاح امکان دارد؟

پرسیده شده
۱۰ پاسخ ۲۹۷ #66745310

سلام زوج قبل از ازدواج مشکل معده داشته و یکبار هم چهار ماه قبل از ازدواج اندوسکپی معده شده که برای او داروی معده تجویز گردیده و وضعیتش بهتر شده، دو ماه پس از ازدواج مجددا حالت تهوع میگیرد که دوباره به پزشک معده متخصص مشهور در استان دیگری مراجعه میکند که باز هم برای او داروی معده تجویز میگردد، زوج حالش بهتر میشود و به خدمت سرباژی می رود پس از یکسال خدمت سربازی مجددا حالت تهوع میگیرد و این دفعه سردرد هم میشود که با مراجعه به پزشک مغز و اعصاب و گرفتن MRI مشخص میشود تومور مغزی دارد، درمان را شروع میکند و پس از جراحی و شیمی درمانی و پرتو درمانی به بهبودی کامل میرسد ، ۲ سال بعد از بهبودی با همسرش به مشکل میخورد و زوجه دادخواست طلاق به دلیل سرطان میدهد و ادعا میکند که زوج قبل از عقد بیمار بوده و سرطانش را مخفی کرده و بعد از ۱۵ ماه متوجه سرطانش شدم و حالا تقاضای طلاق یا فسخ نکاح دارم.
۱- زوجه قصد دارد بیماری معده زوج قبل از عقد را به سرطانش ربط دهد و بگوید که سرطان بوده ولی به من گفتند بیماری معده است، درصورتی که چنین چیزی نبوده و چندین ماه زوج تحت درمان پزشک معده بوده و حتی اگر سرطان هم بوده پزشکان تشخیص ندادند و مشکل را به معده ربط داده بودند و ۱۵ ماه پس از عقد معلوم شده که سرطان بوده با این تفاسیر امکان فسخ نکاح هست؟
۲- علت اصلی اختلاف تغییر وضعیت زوجه از چادری بودن به بی حجاب بودن و انتشار عکسهای کشف حجابی در فضای مجازی بوده و وقتی زوج اعتراض کرده زوجه اعلام کرده که تو مریض هستی و نباید در کار من دخالت کنی و اگر به حجابم گیر بدهی به دلیل مریضی که داشتی به راحتی جدا می شوم و سپس دادخواست طلاق داده، حال ایا با گذشت ۲ سال از تاریخ بهبودی زوج اکنون زوجه می تواند اعلام کند که زوج بیمار بوده و من خبر نداشتم؟ ضمنا اکنون زوج در سلامت کامل است و به گواهی پزشکان دوسال از بهبودی او میگذرد
۳. ایا فسخ نکاح شامل مرور زمان نمیشود بعد از ۲ سال؟
ممنون میشم به هرسه سوال پاسخ دهید.

مشاوره حقوقی خانواده
۱۰ پاسخ برای این سوال ثبت شده

از فسخ نکاح که نمیتواند استفاده کند زیرا شامل هیج یک از موارد قانونی آن نمیشود در خصوص اقدام به طلاق نیز باید عسر و حرج خود را ثابت نماید که مسلما اکتفا به بیماری شما که درمان شده و خللی به زندگی شما وارد نمیکند نمیتواند باعث عسرو حرج باشد

با سلام ودرود .موردی را که بیان نمودید از موجبات فسخ نکاح نمی باشدودرضمن بیماری های مورد اشاره درمان شده اند واز این نظر نیز مشکلی ندارد ونمی توانند طلاق بگیرند

سلام داشتن مرض لاعلاج و پنهان نمودن آن درزمان عقد از موارد فسخ نکاح است نه بیماری ک قابل درمان باشد دعوی زوجه محکوم به رد است و منتج به نتیجه نخواهد شد

فسخ نکاح فوری هس. با گذشت مدت فسخ نکاح ب نتیجه نمی رسه

با درود زوجه می‌بایست بتواند عسر و حرج خویش را اثبات نماید تا در دعوای طلاق موفق شود صرف ادعا مثبت مدعا نخواهد بود
صرف مشکل معده و یا بروز سرطان بعد از گذشت ان مدت از موجبات فسخ نکاح نمی‌باشد

سلام موارد فسخ در قانون احصا شده است و این مورد از موارد فسخ نکاح نمی باشد.

با سلام
اول اینکه فسخ نکاح در قانون احصا شده و سرطان از موارد آن نیست و حتی اگر باشد هم به علت فوری بودن اکنون نمی تواند استناد کند
دوم اینکه زوجه برای اینکه طلاق بگیرد باید عسر حرج خود را در دادگاه اثبات کند که در تنگنا هست که با توجه به بهبودی شما به نظر بعید می آید