می توان خسارات تاخیر در تسلیم ملک را طبق قانون پیش خرید اپارتمان مطالبه نمود؟

پرسیده شده
۱ پاسخ ۶۴۵ #66659

با سلام

بند در سال 1393 ملکی رو بصورت قرارداد پیش خرید مطابق مبایعه نامه خریداری نمودم که تمامی تعهدات من بموقع انجام شده است. تاریح تحویل ملک آبان 94 بود که فروشنده در فروردین 95 تحویل داده است . در مبایعه نامه تاریخ انتقال سند اردیبهشت بوده که در آبان 95 انتقال سند رسمی صورت گرفته است. .بدرخواست فروشنده بند گواهی عدم حضور دریافت نکردم اما با توجه به مفاصا و پایان کار و مالیات پرداختی سند ملک در اردیبهشت حاضر نبوده و در آبان حاضر گردیده است.

سوال های بنده این است :
1- آیا بنده میتوانم خسارت دیرکرد با توجه به قید آن در مبایعه نامه به مبلغ روزی 50 هزار تومان را دریافت کنم ؟
2- اگر فروشنده در اردیبهشت مطابق مبایعه نامه عدم حضور بنده را از دفتر خانه گرفته باشد میتواند ادعادی خسارت کند در صورتی که سند حاضر نبوده است ؟
3- در صورت عدم دریافت عدم حضور با توجه به مدارک نمیتوان ادعای خسارت نمود ؟

با تشکر

مشاوره حقوقی قراردادهای خرید و فروش
۱ پاسخ برای این سوال ثبت شده

شما خسارات تاخیر در تسلیم ملک توسط پیش فروشنده را باید طبق ماده 6 قانون پیش خرید آپارتمان محاسبه نمایید.

ماده ‌۶ـ چنانچه پیش‌فروشنده در تاریخ مقرر در قرارداد، واحد پیش‌فروش‌شده را تحویل پیش‌خریدار ندهد و یا به تعهدات خود عمل ننماید علاوه بر اجرای بند (‌٩) ماده (‌٢) این قانون مکلف است به شرح زیر جریمه تاخیر به پیش‌خریدار بپردازد مگر این‌که به مبالغ بیشتری به نفع پیش‌خریدار توافق نمایند. اجرای مقررات این ماده مانع از اعمال خیارات برای پیش‌خریدار نیست.
‌١ـ درصورتی که واحد پیش‌فروش‌شده و بخش‌های اختصاصی نظیر توقفگاه (پارکینگ) و انباری در زمان مقرر قابل بهره‌برداری نباشد، تا زمان تحویل واحد به پیش‌خریدار، معادل اجرت‌المثل بخش تحویل‌ نشده.
‌٢ـ درصورت عدم انجام تعهدات در قسمتهای مشاعی، روزانه به میزان نیم‌درصد (‌۵/ ‌٠%) بهای روز تعهدات انجام‌نشده به میزان قدرالسهم پیش‌خریدار
‌٣ـ درصورت عدم انجام تعهدات در قسمت‌های خدمات عمومی موضوع بند (‌٩) ماده (‌٢) این قانون از قبیل خیابان، فضای سبز، مساجد، مدارس و امثال آن روزانه به میزان یک در هزار بهای روز تعهدات انجام شده به میزان قدرالسهم پیش‌خریدار
‌۴ـ درصورت عدم اقدام به موقع به سند رسمی انتقال، روزانه به میزان یک در هزار مبلغ قرارداد

همچنین در صورتی که عدم حضور شما در دفترخانه بواسطه درخواست پیش فروشنده بوده و شما سندی برای این امر ندارید می توانید آنرا با شهادت شهود ثابت نمایید. هر چند طبق ماده 16 قانون مذکور (فروشنده باید مراتب را کتبا به دفترخانه تنظیم‌کننده سند اعلام کند. دفترخانه مکلف است ظرف مهلت یک هفته به پیش‌خریدار اخطار نماید تا ظرف یک ماه نسبت به پرداخت اقساط معوقه اقدام نماید. در غیر این ‌صورت پیش‌فروشنده حق فسخ قرارداد را خواهد داشت) اگر برای شما اخطاریه ای نیامده باشد اماره این است که پیش فروشنده تقاضای مطالبه وجهی نکرده است. تا به شما اخطار شود.