ضبط صدای مکالمه و انتشار آن بدون رضایت مجازات دارد؟

پرسیده شده
۵ پاسخ ۳۹۷ #66614445

دوستم صدای من رو پشت تلفن بدون رضایت من ضبط کرده و برای چند نفر دیگه فرستاده که برای من کلی مشکل ایجاد کرده. تو اینترنت جستجو کردم به قانون جرائم رایانه ای رسیدم.
آیا این کارش شامل این ماده قانونی میشه؟ قسمت مبهمش برام اینه:" به جز موارد قانونی"
موارد قانونی منتشر کردن صدای یک فرد بدون رضایت چی میتونه باشه؟
ماده ۱۷ قانون جرائم رایانه ای- هرکس به وسیله سامانه‎های رایانه‎ای یا مخابراتی صوت یا تصویر یا فیلم خصوصی یا خانوادگی یا اسرار دیگری را بدون رضایت او جز در موارد قانونی منتشر کند یا در دسترس دیگران قرار دهد، به نحوی که منجر به ضرر یا عرفا موجب هتک حیثیت او شود، به حبس از نود و یک روز تا دو سال یا جزای نقدی از پنج میلیون (۵.۰۰۰.۰۰۰) ریال تا چهل میلیون (۴۰.۰۰۰.۰۰۰) ریال یا هر دو مجازات محکوم خواهد شد.

مشاوره حقوقی استراق سمع
۵ پاسخ برای این سوال ثبت شده

درصورت ضرر ب ابرو و حیثیت شما جرم بوده و میتوانید شکایت کنید

با سلام
ضبط مکالمه و افشای آن در قانون جرم انگاری مجزا نشده است ولی بر اساس اصول ۲۰ و ۲۵ قانون اساسی و بند ۵ فرمان ۸ ماده ای امام در سال ۶۱ مجازات برای آن در نظر گرفته شده است .
در ماده ۱۷ قانون جرایم رایانه ای به بحث انتشار این موارد پرداخته است و منظور از بجز موارد قانونی مواردی است که خود قانون اجازه انتشار به افراد داده است مثلا با حکم دادگاه تصاویر یا اصوات اشخاص منتشر گردد به جهت پیگیری یا شناسایی و....

به جز موارد قانونی یعنی خود قانون اجازه انتشار قانون انتشار ان را جرم نداند.
در مورد پرسش شما حق شکایت برای شما وجود دارد .

با سلام
به جز موارد قانونی...یعنی انتشار عکس و ...که با دستور مقام قضایی صورت گیرد
و در صورت وجود سایر شرایط در قانون جرم میباشد

سلام بله در صورتی که سبب ضرر حیثیتی به شما شود عملش جرم می باشد