معافیت سربازی در شرایط خاص چگونه دریافت گردد؟

پرسیده شده
۱ پاسخ ۲۷۸ #66209244

سلام خسته نباشید من دارای شرایطی هستم که نمیتونم به سربازی برم و برای دریافت معافیت احتیاج به کمک دارم در ادامه شرایط رو توضیح میدم : متاهل هستم. خود اشتغالم و در زمینه برنامه نویسی ، تبلیغات ، خرید و فروش و چند زمینه دیگر فعالیت میکنم که در صورتی که به سربازی برم درآمدم صفر خواهد شد. علاوه بر خرجی خودم و همسرم ، خرجی پدر و مادرم هم میدم. حدود ۱۵ سال پیش بنا به دلایلی پدرم ورشکست شد و مشکلات مالی زیادی داشتیم و الان هم هنوز بدهی های زیادی داره و برای تسویه بدهی ها و خرجی خانواده من کمک میکنم. از طرفی پدرم یک زن دیگر هم دارد و من تنها پسر خانواده هستم (یک خواهر کوچک تر دارم) . ما مشهد زندگی میکنیم اما پدرم با همسر دومش سبزوار زندگی میکند و هفته ای یا ۲ هفته ای یک بار مشهد سر میزند.بنابراین خرجی و خرید خانه مادرم هم با من هست. در کنار این مسائل ، ماهیانه بیش از ۴ میلیون تومن قسط میدم که اگه کسب و کار هایی که دارم تعطیل بشه علاوه بر مشکل خرجی همسرم و مادرم و دانشگاه خواهرم ، قسط ها هم عقب خواهد افتاد. معافیت رو فقط برای خروج از کشور میخوام ، وگرنه شغل هایی که دارم هیچ نیازی به معافیت سربازی ندارد دفترچه نظام وظیفه را زیر و رو کردم ، شرایط دقیقی برای معافیت من نیست اما این کار حتما باید انجام بشه و از خیلی ها که معاف میشوند شرایط من ضروری تر است ،

مشاوره حقوقی قراردادها
۱ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام و وقت بخیر
معافیت از سربازی شرایط متفاوتی دارد که بسته به شرایط، هر فرد می تواند یکی از روش های معافیت را برگزیده و برای دریافت آن اقدام نماید ، طلاق والدین یکی از انواع روش های معافیت است که افراد می توانند از طریق آن برای دریافت معافیت اقدام نمایند در واقع به نوعی از معافیت گفته می شود که در صورت طلاق پدر و مادر به مشمولین داده می شود و عنوان معافیت کفالت نام برده می شود.چنانچه فرد مشمول به سبب طلاق والدین خود وظیفه ی سرپرستی و یا نگهداری از خانواده یا مادر را برعهده داشته باشدکه شامل قانون معافیت از سربازی طلاق والدین می شود چرا که وظیفه ی حمایت و نگهداری از مادر مطلقه بر دوش فرزند ذکور است ،مشمولینی که پدر و مادر آن ها از یدیگر جدا شده اند می توانند از معافیت کفالت مادر که در اصطلاح معافیت طلاق نیز نامیده می شود، استفاده نمایند و به سربازی نروند در گذشته افراد به وسیله ی گرفتن طلاق صوری برای معافیت کفالت سربازی می توانستند اقدام به دریافت این معافیت نمایند اما تمهیدات لازم و سخت گیرانه شرایط این معافیت تغییر کرده و امکان چنین اقدامی وجود ندارد
شرایط معافیت از سربازی طلاق والدین
مطابق با قوانین طلاق پدر و مادر بایستی دارای مستندات لازم باشد تا مشمول بتواند از این طریق معافیت بگیرد.
به این معنا که مشمول بایستی طلاق نامه ی رسمی پدر و مادر خود را داشته باشد و طلاق در محضر ثبت رسمی شده چندان مهم نیست که نوع طلاق توافقی یا از انواع دیگر ،طلاق و صوری نبوده و مستندات لازم برای اثبات طلاق وجود داشته باشد
اما مشمول بایستی شرایط دیگری را نیز داشته باشد تا بتواند از معافیت از سربازی طلاق والدین استفاده کند
از جمله شرایط دیگری که مشمول باید دارا باشد عبارتند از:
از تاریخ طلاق باید حداقل ۳۰ ماه گذشته باشد.
فرد باید تک پسر باشد و بالای ۱۸ سال سن داشته تا قبل از زمان طلاق پدر و مادر از خدمت سربازی غیبت نکرده باشد.
مادر فرد نباید پس از طلاق ازدواج کرده باشد.
به فرد معافیت موقت تعلق می گیرد و پس از آن که این مدت زمان به ۳۰ ماه رسید به فرد کارت معافیت کفالت تعلق می گیرد.
۱_ ابتدا فرد مشمول بایستی به یکی از شعبات دفاتر پلیس۱۰+ مراجعه کرده ونسبت به پر کردن فرم های مربوطه برای معافیت کفالت اقدام نموده و فرم های لازمه را تکمیل نماید
۲_ در مرحله ی دوم پس از تکمیل فرم های لازم برای معافیت کفالت مادر مطلقه مشمول بایستی مدارک مورد نیاز برای معافیت کفالت طلاق را تهیه کند.
۳_ پس از تهیه ی مدارک لازم با مراجعه به دفاتر پلیس ۱۰ + بایستی اسم و مشخصات فرد و مدارک تایید شده و در سیستم ثبت شود و مدارک برای تایید به سازمان نظام وظیفه ی عمومی ارسال شود.
۴_ در انتها، بعد از گذشت چند روز از طرف سازمان نظام وظیفه فرد مشمول فراخوانده می شود.
موفق باشید