خسارت تاخیر قراردادی برای چک قابل وصول است؟

پرسیده شده
۲ پاسخ ۶۱۹ #66139

با عرض ادب
شخصی طی درج در سند اقرارنامه غیر مالی اقرار به بدهی نموده و بابت بدهی خود یک فقره چک می دهد و متعهد می شود که چک فوق را در تاریخ سررسید تادیه نماید در غیر این صورت ماهیانه مبلغ x تومان بعنوان خسارت تاخیر بپردازد،
۱-آیا این خسارت جزو خسارت قراردادی محسوب می شود؟
۲- آیا می توان با یک دادخواست جداگانه به استناد سند اقرارنامه ، فقط خسارت تاخیر مندرج در سند را مطالبه کرد؟
۳- آیا قاضی می تواند به بی حقی خواهان رای دهد و فرضا بگوید بروید طلبتان را از محل چک وصول کنید و خسارت تاخیر تادیه قانونی طبق شاخص بگیرید؟
۴- اگر چک اقدام شده باشد و رای صادر شده باشد و خسارت تاخیر تادیه بانکی به آن تعلق گرفته باشد باز هم میتوان برای خسارت قراردادی مندرج در سند دادخواست جداگانه داد؟ یا ما به التفاوت خسارت قراردادی و خسارت بانکی را مطالبه نمود؟
با تشکر از شما

مشاوره حقوقی مطالبه وجه
۲ پاسخ برای این سوال ثبت شده

چهارم#

با احترام پاسخ سوال اول و دوم و چهارن مثبت و سوم منفی است