شرایط اعتبار وصیتنامه ای که توسط فردی غیر از متوفی تنظیم شده، چیست؟

پرسیده شده
۴ پاسخ ۷,۰۱۲ #66044117

آیا وصیت نامه فرد بیسواد که نویسنده اش نا مشخص است و فقط توسط وراث کم سواد، در حد نوشتن نام و نام خانوادگی امضا شده است و در آن واگذاری ملک همسرش را به فرزند خود سفارش کرده است اعتبار دارد ؟
وصیتنامه توسط همان فرزند ذینفع ارائه شده است .

مشاوره حقوقی ارث
۴ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام با اینکه چندان منطقی نیست ولی قانون گذار عملا حق انجام وصیت عادی را به صرف امضاء از فرد بی سواد گرفته است. لذا این شکل از وصیت معتبر نیست.

متوفی تنها میتواند ثلث اموال خودش را وصیت نماید بیش از آن نافذ نیست و ورثه میبایستی تایید نمایند

با سلام
چنانچه وصیت نامه توسط خود متوفی تنظیم شده باشد اعتبار دارد.وصیت نامه خود نوشته که با توجه به ماده ۲۷۸ قانون امور حسبی این نوع از وصیت نامه در صورتی معتبر است که:
۱. تمام آن به خط موصی نوشته شده باشد.
۲. دارای تاریخ بوده.
۳. همچنین به امضای موصی رسیده باشد.
حال اگر کسی دیگری غیرازموصی نوشته باشد در صورت داشتن تاریخ و امضای متوفی و شهود قابل اعتبار است.(البته شهود معتبر که احراز آن توسط قاضی محترم صورت میگیرد)

با سلام وصیت نامه خود نوشت باید توسط متوفی تنظیم گردد و به دست خط خود ایشان باشد و فرد بی سواد نمی تواند وصیت نامه خود نوشت داشته باشد و باید به طور رسمی آن را تنظیم نماید