آیا ورثه می توانند نسبت به اموالی که پدرمان در زمان حیات انتقال داده است ادعایی نمایند؟

پرسیده شده
۴ پاسخ ۳,۵۴۷ #65967299

۶برادر و ۴ خواهر هستیم در سال ۸۴ پدرمان فوت کرد و عمده اموال خود در زمان حیات رابصورت رسمی به فرزندانش انتقال داد فقط انتقال رسمی ۵ مغازه در زمان حیاتش مشخص نبود که بارها به همه فرزندان گفته بود مغازهها بصورت مساوی بین فرزندان پسر تقسیم شود که در حال انجام انتقال مغازهها بود که فوت کردند

در ادامه با انحصار وراثت خواهران با توجه به وصیت پدر مرحوم و اقرارنامه رسمی خواهران در دادگاه با میل شخصی ۳ باب مغازه بصورت شش دنگ و مجزا به سه برادر بزرگتر انتقال دادند و یک مغازه بصورت مشاع ۱/۲دنگ بین سه برادرکوچکتر انتقال رسمی شد و یک مغازه دیگر به مادرمان انتقال رسمی شد (همه مغازه ها دارای سند تک برگ رسمی هستند) حال با گذشت ۱۴ سال خواهران درخواست تحریر ترکه نموده اند حال با این شرایط
اولا )خواهران میتوانند به اموال غیر منقولی که در زمان حیات پدرم در کمال سلامت به فرزندانش انتقال رسمی داده ادعا کنند؟

دوما)ایا خواهران میتوانند نسبت به انتقال قطعی ۵ مغازه بعد از انحصار وراثت که با میل خودشان انتقال دادند خواهران تقسیم ترکه شوند ؟؟

مشاوره حقوقی حصروراثت
۴ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام
شخص در زمان حیات خود میتوانید هر نوع نقل و انتقال و دخل و تصرفی را نسبت به اموال خود ایفا نمایید و این موضوع خارج از قواعد مربوط به ارث میباشد.

سلام در مورد هر دو مورد که اشاره کردید نمی توانید ادعایی داشته باشید. ( چون به طور رسمی و قانونی انتقال صورت گرفته است)

با سلام.
درخصوص سوال اولتان که گفتید در زمان حیات پدرتان املاک را به صورت رسمی در دفترخانه به پسران انتقال داده اند که هیچ ادعایی پذیرفته نیست‌...چون جزو ماترک محسوب نمیشود که نسبت به اموال مذکور تحریر ترکه تقاضا بشود...چون ماترک به اموالی گفته میشود که از متوفی بعد از فوت باقی مانده باشد.
بنابراین ورثه نمیتوانند به آن دسته از اموال که در زمان حیات متوفی نسبت به آن تعیین تکلیف رسمی شده است ادعایی داشته باشند.
دوم در خصوص اینکه خواهران شما سهم الارث خودشان را که دربرگ انحصار وراثت قید شده است را طی سند رسمی به برادرانتان انتقال داده اند(اگر همینطور بوده) الان هیچ ادعایی نمیتوانند داشته باشند و تقاضای تحریر ترکه آنها مسموع نخوهد بود چون ماترکی وجود ندارد که بخوهد تحریر شود..
اما اگر اینطور نبوده و فقط نسبت به وصیت پدرتان اقرار نامه را امضا کردند.. وصیت پدرتان نسبت به یک سوم اموال باقیمانده صحیح خواهد بود(یعنی آن ۵ باب مغازه که فرمودید تعیین تکلیف نشده و وصیت بر این بوده که انها نیز بین پسران تقسیم شود. این وصیت فقط نسبت به یک سوم کل ان ۵ مغازه صحیح است و به مسران تقسیم میشود.. اما بقیه ان به نسبت دختر و پسر بین وراث تقسیم خواهد شد. یعنی دو سوم ان ۵ مغازه بین وراث با توجه به سهم الارثشان تقسیم خوهد شد.
موفق باشید.

۱- خیر . انتقال اموال در زمان حیات مشمول مقررات مربوط به ارث نبوده و هرکسی می تواند در زمان حیات اقدام به انتقال اموالش به هر شخصی که بخواهد بنماید .
۲- باز هم خیر . پس از توافق و انتقال رسمی سند ، ادعائی پیرامون مغازه ها مسموع نخواهد بود .