همه معاملات باطل خواهند شد؟

پرسیده شده
۳ پاسخ ۲۹۱ #65741361

سلام و عرض ادب .
معامله ای کرده بودم که در ازای خرید زمینی بابت ثمن معامله یک باب مغازه تحویل بایع دادم
سپس بخاطر مستحق للغیر بودن مبیع شکایت حقوقی کرده و معامله را باطل نمودم. اکنون برای استرداد ثمن که همان مغازه است باید طرح دعوا کنم مغازه چندین نوبت خرید فروش شده است و بنده میخواهم بایع اول و متصرف کنونی مغازه را خوانده دعوا قرار دهم.
آیا صحیح است این روش؟ و اینکه همه معاملات باطل خواهند شد و نهایتا چه اتفاقی خواهد افتاد؟
با تجدید احترام بابت زمانی که صرف می نمایید .

مشاوره حقوقی قراردادهای خرید و فروش
۳ پاسخ برای این سوال ثبت شده

ضمنا بایستی کلیه مبایعه نامه ها و اجاره نامه های تبعی احتمالی و طرفین این عقود موضوع دعوی قرار گیرند.

با سلام با توجه به بطلان معامله به دلیل مستحق للغیر درآمدن مبیع شما استحقاق استرداد عین ثمن را خواهید داشت. و بدین منظور بایستی فروشنده اولیه و کل ایادی منتهی به متصرف نهایی طرف دعوی و خوانده قرار بگیرند. بنابراین خواسته استرداد عین مغازه است نه معادل قیمتی آن.

با سلام
بعد از ابطال معامله بایستی شما به جهت مطالبه ثمن معامله اقدام نمایید حال اگر ثمن معامله که مغازه میباشد قابل برگشت باشد که خود مغازه را به شما عودت خواهند داد و اگر مغازه به هر دلایلی امکان برگشت نباشد طرف دعوی موظف است مبلغ آن را به شما پرداخت نماید هر چند این امر بستگی به نظر قاضی نیز دارد که چه تصمیمی اخذ و صدور حکم نماید .