آیا می توان اساسا بدون رضایت آقا،عقد منعقد شده را ثبت نمود؟

پرسیده شده
۴ پاسخ ۸۷ #65449076

سلام عقد دائمی در یک دفترخانه اتفاق افتاده اما تقاضا شده که ثبت نشود و تنها یک دفترچه از دفترخانه تحویل گرفته شده.حال اگر خانم بخواد آقا را الزام به ثبت کند باید از چه طریقی اقدام نماید؟

مشاوره حقوقی ثبت احوال
۴ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام ازدواج دائم، حقوق و تکالیف مختلفی را برای زوجین ایجاد می کند و به همین دلیل ، قانون گذار، زوج را موظف به ثبت عقد نکاح دائم در دفاتر ازدواج نموده است و عدم ثبت ازدواج دائم، مجازات دارد. مجازات عدم ثبت ازدواج دائم، شامل جریمه نقدی، حبس و الزام به ثبت ازدواج دائم، توسط زوج می باشد و از دلایل ثبت ازدواج ۱-با ثبت ازدواج، در صورت بروز اختلاف ، اثبات آن در دادگاه به آسانی امکان پذیر خواهد بود۲- بحث حقوق فرزندان حاصل از ازدواج است. مواردی مانند نفقه، حضانت، ارث و غیره منوط به ثبت نام فرزند در شناسنامه والدین است که عدم ثبت ازدواج والدین، این موضوع را با دشواری های زیادی مواجه خواهد کرد. لذا ضروری است که شما هرچه زودتر اقدام به دادخواست الزام به ثبت عقد نکاح خود به طرفیت همسرتان تنظیم کنید

سلام وقت بخیر باید دادخواست الزام به ثبت واقعه ازدواج مطرح شود و باید توجه شود عدم ثبت واقعه ازدواج برای زوج مجازات دارد

باید دادخواست الزام به ثبت واقعه ازدواج برای زوجه تنظیم شود

سلام
طبق ماده ۴۹ قانون حمایت خانواده عدم ثبت عقد دایم دارای مجازات میباشد