محکوم به پرداخت ۴۵۰ تومن ماهیانه نفقه فرزند شدم، ایا حق اعتراض دارم؟

پرسیده شده
۵ پاسخ ۶۶۰ #65235452

با سلام..در خصوص نفقه فرزند دختر ۱۰ ساله ام که توسط مادر دادخواست داده شده و حکم غیابی صادر شده و بدون اطلاع من اجراییه صادر شده مبنی بر اینکه ظرف ۱۰ روز لیست اموال و حسابهای بانکی خودمو به دادگاه معرفی کنم..
در صورتیکه اینجانب توانایی اجرای حکم را ندارم . و کلیه اموالم به خاطره مهریه مادرش اعم از خانه توقیف و انتقال سند بنام مادرش انجام شد..هیچ مالی جهت معرفی به دادگاه را دیگه ندارم.از طرفی بخاطره ضربه روحی که خوردم .الان حدودا ۵ ساله خونه نشین افسرده شدم...بدون هیچ شغل و درآمدی. در این حد که مخارج هزینه های خودم هم توسط خواهرانم تامین میشه ...اونوقت توسط دادگاه محکوم به پرداخت ۴۵۰ تومن ماهیانه نفقه فرزند شدم...که در حال حاضر اجراییه با نیم عشر و ۱۰ ماه قبل حدودا ۴۸۰۰۰۰۰ صادره شده است..خواهشا راهنماییم کنید من باید چیکار کنم
ایا حق اعتراض دارم؟من واقعا دیگه نه اموال و نه توانایی پرداخت این مبلغ را دارم...از طرفی اصلا نمیذاره من فرزندم را ببینم یا حتی تماسی داشته باشم .بدون هیچ ادرسی!
منم حال و حوصله شکایت اینجور کارا رو دیگه ندارم ..افسرده. داغونم ...چرا دست از سرم بر نمیداره..لطفا راهنمایی کمکم کنید..ممنون از شما

مشاوره حقوقی خانواده
۵ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام
با توجه به غیابی بودن رای امکان تجدید نظر دارید در صورتی که توان پرداخت این مبلغ به عنوان نفقه را ندارید می توانید درخواست اعسار نمایید.

در تعیین میزان نفقه­ فرزندان معیار، عرف مخارج زندگی و توانایی مالی مسئول پرداخت نفقه لحاظ می‌شود. شورای حل اختلاف معمولا با ارجاع موضوع به کارشناس رسمی دادگستری در رشته نفقه توانایی مالی انفاق‌دهنده و مخارج متعارف فرزند مانند هزینه‌ های مربوط به تامین مسکن و پوشاک و غذا را متناسب با محیطی که در حال پرورش است (مانند شهر،روستا و…) مورد سنجش قرار می‌دهد به همین جهت نفقه‌ی افراد یک میزان ثابتی نیست.

طبق ماده ۱۲۰۳ قانون مدنی : «در صورت بودن زوجه و یک یا چند نفر واجب النفقه دیگر، زوجه مقدم بر سایرین خواهد بود».
دونکته را باید درنظر گرفت اول اینکه کسی مستحق نفقه است که ندار باشد و نکته دوم اینکه کسی ملزم به پرداخت نفقه اقارب است که استطاعت مالی داشته باشد،پس درصورتی که مدعی عدم استطاعت مالی باشید میتوانید دعوای اعسار مطرح کنید ودادگاه پس از احراز شرایط مالی و اجتماعی شما رای مقتضی صادرخواهد نمود.

با سلام
چون رای غیابی هست هم میتونید واخواهی و تجدیدنظر خواهی کنید
و هم دادخواست اعسار و تقسیط بعد از آن

با سلام با توجه به اینکه تکلیف نفقه اقارب منوط به احراز دارایی شماست میتوانید در مهلت مقرر دادخواست اعسار مطرح نمایید.