چه زمانی میتوانم سفته را از کارفرما پس بگیرم؟

پرسیده شده
۴ پاسخ ۴۸۰ #65145166

با سلام
در قرارداد کارم که کلا به مدت ۱۰ ماه و به صورت سه قرارداد سه ماهه و یک قرارداد یک ماهه بوده است, فقط یک فقره سفته برای حسن انجام کار دریافت شده است. در متن هر چهار قرارداد، شماره سریال این سفته تکرار شده است و این متن در هر چهار قرارداد نوشته شده است:
کارپذیر بابت حسن انجام کار و تضمین تعهدات خود به شرح موارد فوق و موارد آتی یک فقره سفته به شماره .... به نام شرکت ... به مبلغ ... تومان بابت وجه التزام این قرارداد در زمان عقد قرارداد تسلیم کارفرما نمود و طبق توافق طرفین در این قرارداد ضمانت حسن انجام کار وی تا ۶ ماه پس از تحویل آخرین کار یا ۶ ماه پس از اتمام کار یا قرارداد نزد کارفرما خواهد ماند تا در صورت بروز معایب و مشاهده ایراد در کار وی برابر با رای مراجع قانونی بتواند خسارات خود را از وجه التزام خود برداشت نماید. روی سفته تاریخ صدور را تاریخ شروع و بستن اولین قرارداد نوشتم, و به این صورت بقیه را پر کردم:
در تاریخ " عندالمطالبه" به حواله کرد شرکت ... مبلغ ... بپردازم.
همچنین مشخصات خودم و آدرس و امصا و اثر انگشت هم دارد و در واقع روی سفته کلمه ی " حسن انجام کار" را ننوشتم. در بالای هر چهار قرارداد عنوان" قرارداد کارمزدی انفرادی موصوع تبصره ۱ ماده ۳۵ قانون کار"نوشته شده و همچنین هر چهار قرارداد در قسمت مدت قرارداد, تاریخ شروع و تاریخ پایان دارند. پس از اتمام مدت قرارداد, کی میتوانم سفته را پس بگیرم؟

مشاوره حقوقی سفته
۴ پاسخ برای این سوال ثبت شده

اگر در قرارداد شما در خصوص زمان پس دادن سفته ها بندی نوشته نشده باشد عرفا شش ماه میتواند سفته ها را نگه دارد اگر بعد از ۶ ماه سفته ها را به شما پس نداد میتوانید در ابتدا اظهارنامه بدهید اگر با ارسال اظهارنامه باز هم موفق به دریافت این سفته ها نشدید دادخواست استرداد سفته بدهید.

با سلام
با توجه به اظهارات جنابعالی شما پس از اتمام شش ماه از تاریخ آخرین یوم قطع رابطه کارگری و کارفرمایی می توانید نسبت به اخذ سفته اقدام نمائید

با توجه به اینکه در قرارداد موضوع ۶ ماه پس از اتمام قرارداد ذکر شده، شرکت می تواند سفته شما را نگه دارد و منع قانونی هم ندارد منتهی حتما شما اقدام به تسویه نموده و یک برگه تسویه نهایی را که ممهور می باشد را نزد خود نگه داشته تا در صورت اقدامی از طرف شرکت به آن برگه استناد نمایید.
موفق باشید

بستگی به قوانین داخلی شرکت ها داره اکثرا شرکت ها سفته ها رو واسه مدت مثلا ۶ ماه نزد خودشون نگه میدارن تا در صورت کشف فساد از شما اجرا بزارن .
اگر اقدامی از طرف شرکت بشه شما میتونید شکایت خیانت در امانت انجام بدید .برای پس گرفتن سفته نیز استرداد.حالا بازم با شرکت صحبت کنید و بصورت سازشی موضوع رو حل کنید .