اشتباه در داعی، مؤثر در معامله است؛ یعنی چه؟

پرسیده شده
۷ پاسخ ۷۹۸ #64811582

سلام درست این مطلب چیه؟
اشتباه در دائی، مؤثر در معامله است با اینکه در حقیقت اراده را معلوم میکند چون که دعا امری است

مشاوره حقوقی مطالعات
۷ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با درود از کتب حقوقی استفاده کنید

بادرودوسلام توصیه می شود به کتب حقوقی مراجعه داشته باشید.

اشتباه درداعی یاانگیزه افرادبرایرمعامله اصولاصحیح است مثلاکسی بخواهدبه خارج برودومنزل خودرابفروشدوبعدازفروش ممنوع الخروج شودانگیزه شخص خارج رفتن بوده که محقق نشده اینجامعامله صحیح است هرچندانگیزه درونی محقق نشده مگراینکه داعی هدف اصلی طرفین عقدباشدوقیدشود

با احترام به کتب حقوقی مراجعه کنید

باسلام منظور قصدطرفین برای انجام معامله است نیاز به قیدکردن نیست همین که شمااقدام به معامله کنیدقصدشما احراز میشودونیازبه جزئیات نیست اما اگرقیدشود باید مشروع باشدوالامعامله باطل میشود

سلام منظور قصد درونی طرفین از معامله است که اجباری به تصریح نیست ولی اگر تصریح بشه باید قانونی باشد یعنی اگر نظر قانون منعی نباشد مشروع است در غیر اینصورت معامله باطل است

باسلام
هر شخصی برای انعقاد قرارداد یک انگیزه درونی دارد.به عنوان مثال در مورد خرید یک خانه شخص میخواهد در ان سکونت پیدا کند.جهت قرارداد در وهلهء اول تاثیری در صحت قرارداد ندارد بنابر این اگر کسی حتی با جهت نامشروع نیز قرارداد منعقد نماید قرارداد وی صحیح میباشد.تنها زمانی جهت باعث بطلان قرارداد میشود که علاوه بر نامشروع بودن طرفین قرارداد نسبت به ان اگاهی داشته و ان را تصریح نمایند.مقنن محترم در ماده ۲۱۷ قانون مدنی نسبت به این موضوع مقرر میدارد:در معامله لازم نیست که جهت ان تصریح شود ولی اگر تصریح شده باشدباید مشروع باشدوالآ معامله باطل است