استفاده نام تجاری یا برند مشابه با برندی دیگر با وجود داشتن پیشوند و پسوند جرم می‌باشد؟

پرسیده شده
۳ پاسخ ۲,۵۵۷ #64664557

با سلام و احترام؛
تشابه نام تجاری یا برند با داشتن پیشوند و پسوند جرم است؟ و آیا میتوان در این رابطه شکایت کرد؟ جرم آن چیست؟
برای مثال نام تجاری {آشفته} معروف باشد و کسی از نام تجاری {دیجی آشفته} استفاده کند؟
با تشکر

مشاوره حقوقی ثبت علامت تجاری - ثبت برند
۳ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام
اگر عمل شما باعث گردد که نام یک برندی از نظر کسب و کار یا درآمد و اعتبار در خطر افتد یا تشابه اسمی آن باعث افت برند گردد و یا خساراتی وارد شود در اینصورت میتوانند از شما شاکی باشند
اما در غیر ان هیچ مانعی نخواهد داشت

با سلام

صرف تشابه داشتن جرم نیست اگر نام مزبور ثبت شده یعنی از نظر مرجع ثبت نام و برند تجاری ایرادی نداشته است چون در زمان ثبت نام و برند تجاری در صورت داشتن شباهت زیاد نام پیشنهادی پذیرفته نمیشود برای ثبت موارد فوق قطعا آیین نامه و قانون ثبت علامت تجاری باید رعایت گردد و در صورت ثبت نام نامی مشابه نان و برند شما، مطمئنا آیتمهای مندرج در قانون رو داشته که بصورت قانونی ثبت شده است . اما اگر شخصی از نام تجاری شما بصورت غیر مجاز استفاده کند جرم است ماده ۵۲۹ قانون مجازات اسلامی و ماده ۶۱ قانون ثبت اختراعات، طرحهای صنعتی و علائم تجاری
در صورت داشتن مدارک قابل اتکا مبنی بر ایجاد شبهه بخاطر شباهت نام تجاری و تقدم ثبتی نام و برند شما البته قابل پیگیری در مرجع قضایی خواهد بود که البته نیاز به مدارک و مستندات قوی جهت اثبات ادعا دارد

طبق قانون تجارت الکترونیک و قانون حمایت از طرح ها و... اگر باعث ایجاد شبهه گردد قابل پیگیری است