میتونه به جرم هتک حیثیت ازم شکایت کنه؟

پرسیده شده
۲ پاسخ ۴۰۵ #64420818

سلام
من دانشجو هستم، یکی از پسر های دانشگاه به دختر خانمی پیشنهاد رابطه نامشروع داده و متاسفانه بسیار ایشون و اذیت کرده بنده در گروهی واتساپ ضمن برشمردن خیلی از تخلفات ایشون در زمینه های تخصصی رشتمون، گفتم که ایشون در ضمن به یکی از دانشجوها پیشنهاد غیر اخلاقی داده
در صورتی که من صریحا چیزی نگفتم و پیشنهاد غیر اخلاقی دارای ابهام هست
و خانمی که این اتفاق افتاده هم میتونه تصدیق کنه حرف منو
همچنین اسکرین صحبت اون دختر با خودمو فرستادم گروه که به من گفته بود با فلانی نگرد آدم دختر باز و پستی هست
حال کلمه دختر باز و پست
توهین افترا هتک حیثیت محسوب میشه یا نه
با اینکه من خودم نگفتم بلکه صحبت اون دختر و فرستادم گروه؟

مشاوره حقوقی کیفری
۲ پاسخ برای این سوال ثبت شده

پذیرش شکایت احتمالی در صورت اقدام قانونی طرف مقابل دور از ذهن نمی باشد . البته پاسخ دقیق تنها با اطلاع از کم و کیف موضوع قابل ارائه است .

با عرض ادب و احترام
به لحاظ اجتماعی هر شخصی که با اقدام خود موجب تضرر دیگری شود و از حیث مادی یا معنوی به وی خسارت وارد کند، باید در چارچوب ضابطه سببیت ( نقش مباشر یا مسبب) خسارات وارده را جبران کند.
ماده ۶۹۸: «هرکس به قصد اضرار به غیر یا تشویش اذهان عمومی یا مقامات رسمی به وسیله نامه، شکوائیه، مراسلات، عرایض، گزارش یا توزیع هرگونه اوراق چاپی یا خطی با امضا یا بدون امضا اکاذیبی را اظهار کند یا به همان مقاصد اعمالی را برخلاف حقیقت را سا یا به عنوان نقل قول به شخص حقیقی یا حقوقی یا مقامات رسمی تصریحا یا تلویحا نسبت دهد اعم از اینکه به طریق مزبور به نحوی از انحاء ضرر مادی یا معنوی به غیر واقع شود یا نه علاوه بر اعاده حیثیت در صورت امکان، باید به حبس از ۲ ماه تا ۲ سال و یا شلاق تا ۷۴ ضربه محکوم شود»
کار شما شرعا و قانونا درست نبوده است اما نگران نباشید دادگاه در چنین مواردی خیلی سخت گیرانه عمل نخواهد کرد.
بهتر است بایک عذرخواهی موضوع را ختم به خیر نمایید.
با نهایت امتنان و تشکر
دکتر حشمدار