اگر روی چک و خودروی ایشان اقدام کنم، در آینده برای من مشکل ساز نمیشود؟

پرسیده شده
۷ پاسخ ۴۰۳ #64412509

باسلام وخسته نباشید
در یک پرونده مبلغ ۱۵۰ میلیون تومن از فردی طلبکار شدم، که دوستشان ضمانت ایشان را کرد و مبلغ ۱۵۰میلیون چک داد،متاسفانه چک رو پاس نکرد و با وساطت دوستان چون پیمانکار بود قرار شد یک ساختمان برای من بسازد،قراردادی در محضر بینمون بسته شد و در قرارداد مبلغ ۶۰ میلیون چک بابت ضمانت کار و ماشین ایشان هم در رهن من قرار گرفت و قرار شد در هر ماه ۱۵درصد کار انجام دهد و اگر انجام ندهد مبلغ ۵ میلیون خسارت در هر ماه دهد،متاسفانه ایشان فقط بخشی کار رو بیشتر انجام نداد که حدود ۵درصد هم نمیشود و ابلاغیه قضایی برای ایشان فرستادم و به موسسه داوری هم مراجعه کردم که حاضر نشد،قرار شد تا برج ۸ امسال کار رو تحویل دهد،شروع کار هم از برج یک امسال بوده تا برج ۸ امسال.
خواستم بدونم اگر روی چک و خودرو ایشان اقدام کنم در آینده برای من مشکل ساز نمیشود که بگوید من هنوز قرار دادم تموم نشده،در ضمن من ۳۵ میلیون از پول رو به ایشان بخشیدم، در صورت انجام کار که متاسفانه کاری نکرده،میشه راهنماییم کنیدکه چه کاری انجام دهم؟
آیا اون ۳۵میلیونم میتونم برگردونم؟
اگه میشه یه توضیح کامل بدین.
با تشکر فراوان

مشاوره حقوقی قراردادها
۷ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام
قرارشده۱۵درصد ازکار راهرماه انجام دهد والا ۵تومن ماهانه خسارت بدهد.
ازطرفی هم قرارشده تابرج۸امسال واحد را تکمیل کند وتحویل دهدوبابت آنهم ضمانت داده
خسارات ماهانه شما قابل مطالبه است و بحثی درآن نیست اما درخصوص چک و ماشین بایدصبرکنیدمدت قرارداد تمام شود
چون خسارت۵میلیون درصورت عدم پیشرفت کار درهرماه بوده اما چک و ماشین بابت ضمانت برای تکمیل واحد بوده است ممکنه طرف برج۷شروع کنه برج۸هم تموم کنه و تحویل بده اما اگربرج۸شد تکمیل نکرد اونوقت اقدام کنید
درخصوص۳۵تومنم همینطور بخشش شما مشروط بوده به انجام کار یعنی تکمیل واحد در مدت مشخص شده اگر نتونست تابرج۸تکمیل کنه هم ۳۵تومن بخشیده شده منتفی میشه هم روی چک و ماشین اقدام کنید
ضمنا اگر شرط داوری در قرارداد ذکرشده باید تقاضای ارجاع اختلاف به داوری و اثبات تخلف طرف مقابل و خسارات قراردادی و اخذ رای داوری بنمایید

شما هراقدامی که می کنید باید به موجب قرارداد تنظیمی باش

خیر شما تا آخرین روز قرارداد که تمدید نموده اید حق هیچگونه اقدامی در خصوص چک و ماشین ایشان ندارید اما اگر بخواهید میتوانید با جلب نظر کارشناسی به پیشرفت فیزیکی کار اعتراض نمایید و از این طریق اقدام کنید برای راهنمایی بهتر لازم است تا تمام جزئیات را بدانم در صورت تمایل میتوانید از طریق ثبت درخواست مشاوره به راهکار بهتری دست پیدا کنید

دادخواست الزام به ایفای تعهد مطرح کنید و در صورت عدم انجام تعهد و عدم امکان به اجبار با ساخت و ساز ساختمان مبلغ کارشناسی هزینه ساخت را از طریق اجرای چک ها و یا بر طبق قرارداد مطالبه کنید و حتما زیر نظر وکیل باشید.

هرچند چک در دست هرکس باشد دارنده محسوب می شود ومیتواند بر روی ان اقدام نمایید.ولی چنانچه در توافق قرارداد اسمی از چک ذکرشده است بهتر است صبر کنید تا قراردادتمام شود واز جهتی شما ضمن عقد وجه التزام تعیین کرده اید می توانید به جهت تخلف از قراردادمطالبه وجه التزام نمایید یا به مبلغ مدت تاخیر بر روی چک اقدام نمایید

با سلام با توجه به اینکه به موسسه داوری در سوال اشاره ای شده چناچه شرط داوری در قرارداد دارید برای استفاده از تضامین و خسارات بایستی مبادرت به ارجاع اختلاف به داوری و اثبات تخلف طرف مقابل و اخذ رای داوری نمایید. و مراجعه ابتدایی به سیستم قضایی ممکن نیست. اگر هم این داوری در قرارداد پیش بینی نگردیده باشد. شما به علت تخلف از شرایط قراردادی میتوانید از تضامین چک و خودرو رهنی استفاده نمایید.

خواستم بدونم اگر روی چک و خودرو ایشان اقدام کنم در آینده برای من مشکل ساز نمیشود؟
چرا مشکل ساز می شود شما قرارداد جدید بسته اید وباید به آن پایبند باشید
تنها در صورتی که قراردادفسخ شود ویا الزام به انجام تعهدات قراردادی ممکن نباشد شما می توانید چک های ایشان را اجرا بگذارید

که بگوید من هنوز قرار دادم تموم نشده،در ضمن من ۳۵ میلیون از پول رو به ایشان بخشیدم، در صورت انجام کار که متاسفانه کاری نکرده،میشه راهنماییم کنیدکه چه کاری انجام دهم؟
آیا اون ۳۵میلیونم میتونم برگردونم؟

با توجه به این که این بخشش مشروط بوده در صورتی که شرط بخشیده شدن انجام نشود شما می توانید به ۳۵ ملیون خود مراجعه کنید
مفید بود؟
موفق باشید