دستگیری برای بار دوم مجازات بیشتری خواهد داشت؟

پرسیده شده
۷ پاسخ ۶۰۳ #64389085

آیا دستگیری برای بار دوم به علت شرب خمر مجازات بیشتری دارد؟

مشاوره حقوقی شرب خمر
۷ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام
اگر تعدد و تکرار باشد و یا مجازات قبلی در حالت تعلیق باشد در هر دو حالت بلی

سلام اگر سابقا حکم محکومیتی در این خصوص علیه شما صادر شده باشد ممکن است موجب تشدید مجازات شود

شرایط عادی خیر مواردخاص بله

با سلام و احترام
با توجه به جرم اول شما، حسب مورد اگر مجازات تعزیری یا حد جاری شده باشد، قواعد خاص خود را خواهد داشت.

در شرایط عادی خیر تاثیری ندارد در برخی حالات خاص این اتفاق می افتد

با سلام و احترام
اگر در بحث تعدد و تکرار باشد با شرایط خاص بله

تکرار جرم در حقوق به معنی؛ وضعیت مجرمی است که سابقه محکومیت جزائی داشته و مجددا مرتکب جرم دیگری شده باشد. در این حالت است که تکرار جرم تحقیق پیدا کرده و مجرم مشمول مجازات سنگین‌تر قرار می‌گیرد.[۵] تکرار جرم در حدود به؛ ارتکاب مجدد همان جرم مستوجب حدی است که قبلا نیز برای آن محکوم شده و حکم اجرا شده است.[۶] که این مساله در ماده ۱۷۹ قانون مجازات اسلامی صراحتا بیان شده است:

«هرگاه کسی چند بار شرب مسکر بنماید و بعد از دو بار حد بر او جاری شود در مرتبه سوم کشته می‌شود.»

مستند شرعی

حکم ماده ۱۷۹ قانون مجازات اسلامی مستند به روایات شرعی است؛ از جمله روایتی که امام صادق (ع) از پیامبر (ص) روایت کرده است:

«هر کس شرب خمر کند او را تازیانه بزنید پس اگر دوباره شرب خمر کرد او را تازیانه بزنید و اگر برای مرتبه سوم آنرا تکرار کرد او را بکشید.»