با توجه به غیابی بودن رای؛ میتوانم واخواهی کنم و پرونده را به حالت عادی برگردانم تا مدارک ام را برای دفاع و شکستن رای به دادگاه اعلام کنم؟

پرسیده شده
۲ پاسخ ۳۸۶ #64249539

سلام
سال ۱۳۹۰ کالای استوک یکی از همکارانم را یکجا خریدم و ۵ فقره چک یک ماه به یک ماه به ایشان دادم و معامله انجام شد. بعد از مراجعه به انبار و فروش بعضی از کالاها متوجه ناقصی و خراب بودن بعضی از کالا ها شدم . به فروشنده اعلام کردم که کالاهای ناقصی دارد و بعضی ها هم طبق لیست موجود نیست . تا اون زمان دو تا از چک ها را پاس کرده بودم با فروشنده به توافق رسیدیم که کالاهای موجود بر اساس لیست جدید را به اتفاق به شخص جدیدی بفروشیم و مابقی حساب را هم از خریدار جدید ایشان بگیرد. در این مدت چون چک سوم من رسیده بود من انرا هم پاس کردم و ۲ تا از چک ها ماند تا ایشان حسابش را از خریدار جدید بگیرد. که خودش مستقلا پیگیر بود و گرفت . من هم پیگیر پس گرفتن دو تا چک مانده بودم و دایما به امروز و فردا موکول میکرد ( چون این شخص ورشکست شده بود کمتر در بازار دیده میشد و به تلفن ها هم جواب نمیداد ) تا اینکه در سال ۱۳۹۳ دو برگ چک توسط همسرشان به بانک رفته و برگشت زدند و بلافاصله توسط یک وکیل به تنظیهم دادخواست و دریافت مبالغ چک ها کردند و تا سال ۹۴ به اجراییه و توقیف روی سند خودروی ماشین من کردند .
(البتـه کلیه رای ها غیـابی بوده)
من اسناد تنظیم قرارداد و رسید پرداخت چک ها بابت خرید این کالا ها را دارم .و همچنین همکاران قدیم که شاهد این قرارداد بودند نیز هستند که در صورت نیاز بری استشهادیه یا شهادت من را همراهی کنند .
ســــوال ؟
با توجه به غیابی بودن رای من میتوانم واخواهی کنم و پرونده را به حالت عادی برگردانم تا مدارک ام را برای دفاع و شکستن رای به دادگاه اعلام کنم؟ ( البته رای اخر مربوط به سال ۱۳۹۴ هست )
با توجه به اینکه این چک ها نباید وصول میشده ( بدلیل عدم تحویل کامل کالا ) آیا حق شکایت کردن را ایشان داشته است ؟
من اگر استشهادیه از همکاران تهیه کنم و به دادگاه ارائه بدم قابل قبول هست ؟
و سوال اخر :
با در خواست واخواهی من و برگشت پرونده به حالت پیگیری و تصمیم گیری مجدد قاضی ایا رفع توقیفی که رو پلاک خودروی من ایشان گرفته آزاد میشود ؟ یا کماکان تا رای جدید به قوت خودش پابرجا می ماند ؟
از زمانیکه برای من اختصاص دادید سپاسگزارم

مشاوره حقوقی چک
۲ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با انجام واخواهی شما فرصت دفاع از خود و اثبات اینکه چک ها به صورت امانت نزد ایشان بوده را دارید ضمنا شکایت کیفری خیانت در امانت علیه ایشان مطرح نمایید

- با عنایت به غیابی بودن رای صادره میتوانید دادخواست واخواهی را تقدیم نمایید . با تقدیم واخواهی ، رای صادره از قطعیت خارج و عملیات اجرا نیز متوقف خواهد شد .
- نظر به وصف تجریدی چک اصل بر محق بودن دارنده به وصول وجه چک است مگر آنکه خلافش ثابت شود .
- در صورت تقدیم واخواهی و توقف عملیات اجرائی امکان رفع توقیف وجود دارد مگر آنکه توقیف مستند به قرار تامین خواسته باشد که در این صورت نمیتوانید از خودرو رفع توقیف کنید .