روش اثبات ناشزه بودن زن، چگونه است؟

پرسیده شده
۶ پاسخ ۳۴۸ #64103883

با سلام
همسر من از ابتدای ازدواج عصبی بوده و در انجام وظایف کوتاهی میکرده. وقتی بهش انتقاد میکردیم با داد و بیداد و بی احترامی پاسخ میداده و گاها کار به زد و خورد میکشیده. جدیدا بنده برای رعایت حال دو فرزند خردسالم تحمل بیشتری نشان میدهم اما این باعث سوءاستفاده بیشتر همسرم شده به گونه ای که هیچ احترامی برای بنده قائل نیست و جلوی بچه ها با من بد حرف میزند و کارهای منزل را کلا بی خیال شده قبلا چندین بار عکس از وضعیت ریخت و پاش خانه و برخوردهای خشن او با فرزندانم گرفته م. آیا اینها ادله کافی محسوب میشوند؟ کسانی که از بی مسئولیتی ها و بی احترامی های همسرم اطلاع دارند خانواده خود همسرم هستند.

مشاوره حقوقی الزام به تمکین
۶ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام
بهتر است قبل از هر گونه اقدام حقوقی از جمله تقدیم دادخواست تمکین و شهادت شهود و غیره از مشاور خانواده کمک بگیرید

باسلام
اثبات ناشزه بودن همسرتان بر عهده شماست.باید درخواست تمکین اعم از عام و خاص به دادگاه خانواده تقدیم نماییددر صورت نیاز شاهدان خود را نیز معرفی نمایید.دادگاه پس از بررسی موضوع دستور تمکین به همسر شما خواهد داد و در صورت عدم تبعیت از دستور دادگاه می توانید تقاضای متارکه ارایه نمایید.

سلام
نکته اول و اساسی ان است که همسرتان مجبور به انجام امور منزل نیست
ثانیا نشوز در رویه قضایی اغلب در خصوص عدم تمکین خاص زن از مرد مصداق دارد
ثالثا به نظر بهترین راهکار ان است مه از طریق ارسال اظهارنامه از ایشان تقاضای رعایت حسن رفتار و معاشرت را نمایید

درود بر شما
پاسخ پرسش حضرتعالی را به استناد ماده ۱۱۰۸ قانون مدنی خواهم داد که ماده مرقوم بیان می کند « هر گاه زن بدون مانع مشروع از ادای وظایف زوجیت امتناع کند مستحق نفقه نخواهد بود».
نخستین تکلیف شرعی و قانونی زوجین تشدید مبانی خانواده و تربیت اولاد می باشد، و اگر زوجه نسبت به این تکلیف قانونی استنکاف می نماید می توان با شهادت شهود ادعای مطروحه را اثبات نمود نه صرفا با تصویر برداری که مثبت ادعای حضرتعالی نخواهد بود.
پیشنهاد بنده این است که پیش از اینکه اقدامی در جهت طرح ادعای الزام به تمکین زوجه اقامه شود از طریق مشاورین بالینی و بهزیستی نسبت به ایجاد سازش اقدام گردد و اگر منتج به نتیجه نشد قادر خواهید بود نسبت به طرح دعوای الزام به تمکین اقدام نماید.
لازم به ذکر است که ایفای امور جاریه منزل از قبیل پخت و پز و ... از جمله تکالیف زوجه محسوب نمی گردد ولیکن در صورت ایفای آن ایشان محق به اخذ اجرت المثل خواهد بود و نکته آخر اینکه رویه محاکم دعوای الزام به تمکین را صرفا مشروط بر استنکاف زوجه از تمکین خاص(روابط زناشویی) و تمکین عام(عدم حضور در منزل مشترک) می دانند و با این تفاسیر مسیر پیش رو کمی دشوار خواهد بود.

باسلام .اگر منظورتون اینه که همسرتون کارهای خانه رو انجام نمیده باید مطلع باشید که هیچ اجباری به انجام آن ندارند و صرفا به جهت اخلاقی وتحکیم بنیان خانواده وظایف مرد وزن تقسیم میشه مثل اینکه مرد در بیرون از منزل کارکنه و همسر به انجام امور منزل بپردازه.اثبات ناشزه بودن در دادگاه به جهت خصوصی بودن روابط بسیار مشکله .جهت اثبات نشوز یا خود زن باید اقرار کند یا اینکه زن مسئله عدم تمکین خود را به اطلاع اشخاص رسانده باشد و آنها برعلیه وی شهادت دهند .

ناشزه بودن زوجه به معنی استنکاف وی از تمکین نسبت به زوج می باشد . به عبارت دیگر در صورت سرپیچی همسر از تمکین عام و خاص شما میتوانید از دادگاه الزام وی به تمکین را درخواست نموده و در صورت سرپیچی ایشان از حکم دادگاه و قطعی شدن رای صادره ، میتوان زوجه را ناشزه نامید .