آیا دادگاه تجدید نظر میتواند مجازات را تشدید کند؟

پرسیده شده
۱۸ پاسخ ۱,۱۰۸ #63850956

با سلام
درصورتی که دادگاه بدوی کم تر از حداقل قانونی رای داده باشد و متهم درخواست تجدید نظر کند
یا اینکه تشدید مجازات فقط درصورتی است که شاکی خصوصی یا دادستان درخواست تجدید نظر کرده باشند

مشاوره حقوقی کیفری
۱۸ پاسخ برای این سوال ثبت شده

باسلام و درود خیر تشدید نخواهد شد.

خیر،رای تشدید نمی شود

باسلام
دادگاه عالی حکم دادگاه پایین تر را تشدید نمیکند. مگر اینکه شاکی خصوصی ادله ای ارائه دهد که ثابت شود مطابق قانون مشتکی عنه مستوجب مجازات شدیدتر است.

قاعده ی منع تشدید مجازات در مرحله ی تجدید نظر، قاعده ای مطلق نیست و بر آن استثنائاتی وضع شده است. لذا حق متهم به بدتر نشدن وضعیت او در مرحله ی تجدیدنظر، حقی مطلق نیست و در صورت تجدیدنظر خواهی دادستان یا شاکی خصوصی امکان تشدید مجازات وجود دارد. به این معنا که تنها در صورت تجدیدنظر خواهی متهم دادگاه تجدیدنظر مطلقا حق تشدید مجازات را ندارد.
گاهی نیز مجازات در مرحله تجدیدنظر افزایش می یابد اما مصداق تشدید نیست بلکه اصلاح حکم دادگاه بدوی است که به کمتر از حداقل مجازات قانونی رای داده است.

سلام اصولا تایید میشود لذا چنانچه براساس قانون انجام شده باشد مشکلی انشاالله پیش نخواهد آمد موفق باشید

خیر تشدید نمیشه و نگرانی نداره

درود
تشدید مجازات در دادگاه تجدیدنظر بعید است .