لطفا راهنمایی بفرمایید بقیه وراث چه کنند؟

پرسیده شده
۷ پاسخ ۲۰۵ #63736212

با سلام خدمت وکلای محترم

سوال : یه پدر ۸۴ ساله چند ماه پیش فوت کرده

و بعد از فوت ، یکی از ورثه ادعا میکنه که یکی از املاک متوفی طبق صلحنامه دستنویس و رد و بدل مبلغی پول ، مال ایشونه

مرحوم این اواخر ۲ مرتبه سکته مغزی کرده و قدرت تفکر خودش رو تا حدود زیادی از دست داده بوده

جالب اینجاست که تاریخ تنظیم صلحنامه حدودا ۱ ماه قبل سکته اول خورده ( یعنی در زمان سلامت عقل کامل )

و از نظر بقیه وراث ، این تصمیم مرحوم در زمان سلامت عقل ، بعید به نظر میرسه

با سپاس

مشاوره حقوقی انحصار وراثت
۷ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با درود اصل‌ بر صحت عقود است و آنچه نگاشته شده مدعی‌ میبایست بتواند ادعای خویش مبنی بر محجور بودن یا سواستفاده از ضعف نفس، یا صوری بودن را اثبات کند.

با سلام،اصل بر صحت معاملات است مگر خلاف آن اثبات شود پس اگر میخواهید دادخواست ابطال صلحنامه مذکور را بدهید باید ادله قوی داشته باشید تا اثبات کنید معامله در زمان حجر ایشان اتفاق افتاده که با توجه به فوت ایشان و عدم اقدام جهت حجر در زمان حیات ایشان کار مشکل است و به کارشناس باید ارجاع گردد.موفق باشید.

سلام عدم اصالت و عدم تنفیذ صلح نامه را اثبات نمایید.

سلام، اگر وراث فکر می‌کنند امضا مرحوم در زمان سلامتی وی نبوده می‌توانند ابطال صلحنامه را خواسته واز دادگاه تقاضای ارجاع امر به کارشناسی را بخواهند واز این طریق در کنار سایر شواهد وقرائن ادعای خود را ثابت کنند.

می توانید دعوای ابطال صلحنامه بر مبنای جعلی بودن آن با ارجاع امر به کارشناسی مطرح کنید

با سلام
اگر فکر می کنید فاصله زمانی امضا که در صلحنامه قید شده و تاریخ واقعی آن زمان زیدای سپری شده می توان تقاضای کارشناسی کرد
و همچنین می توانید به دلیل سن زیاد و اگر بیماری داشته اقدام به حجر بفرمایید

با سلام چنانچه انتقال دز زمان صحت کامل جسم و روان صورت گرفته خدشه ایی برآن وارد نیست ولیکن اگر بتوانید محجوریت پدر را در زمان معامله اثبات کنید می‌توان جهت ابطال آن اقدام کرد .