دادخواست به دادگاه برای رای به بخشش مهریه ممکن میباشد؟

پرسیده شده
۸ پاسخ ۶۲۷ #63537900

ایا دادگاه میتواند برای ثبت حکم‌ نهایی بدهد‌ که زوجه به تنهایی حق بخشیدن مهریه خود را به‌ زوج‌ دارد و نیازی به اجازه پدر نیست‌

مشاوره حقوقی مهریه
۸ پاسخ برای این سوال ثبت شده

در صورت داشتن اهلیت قانونی نیازی به اذن نیست

در صورتی که دختر به سن قانونی رسیده باشد جهت بخشش مهریه نیازی به اجازه ولی ندارد

با سلام
در صورتی که سن زوجه بالای ۱۸ سال باشد،اختیار اموال و تصمیم گیری خود را دارد و میتواند بخشش نماید.

باسلام
باوجودبه اینکه در شرع و قانون شرط خاصی برای بخشیدن مهریه از طرف زوجه در نظر گرفته نشده است ، اما  دفترخانه ها اذن پدر رابرای بخشیدن مهریه و رضایت ایشان را برای بذل آن شرط لازم و ضروری برای این امر می دانندشمامیتوانیدبرای بخشیدن مهریه یک قراردادخصوصی تنظیم کنیدو آن را به امضای شهود برسانید، در صورت بروز اختلاف ، برای رجوع از بخشیدن مهریه ، می توان به این برگه استناد کرد.

از دید بنده نظر همکار محترم جناب قاضی کاملا قانونی و مستدل می باشد .

بعد از ازدواج تصمیم گیری در مورد مهریه در مورد بخشیدن یا بذل یا هبه مهریه با خود زوجه است و نیازی به اجازه پدر ندارد.

با سلام‌
شما برای بذل مهریه میتوانید به دفتر اسناد رسمی مراجعه و کل مهریه را بذل نمائید.و نیاز به تقدیم دادخواست نمیباشد.
در صورت مراجعه به دادگاه اول باید به اجرای ثبت جهت بررسی اموال زوج رفته و در صورت نداشتن اموالی در موعد مقرر، به دادگاه باید دادخواست مطالبه مهریه داده و در جلسه رسیدگی کل مهریه را بذل نمائید.
ولی راه اول سریع و بدون اتلاف وقت خواهد بود
موفق باشید