آیا بدون رضایت یکی از اولیاء دم، می توان حکم به تخفیف مجازات داد و آیا به این حکم می توان اعتراض کرد؟

پرسیده شده
۱۸ پاسخ ۳۱۱ #63059675

با سلام
چند سال پیش در سانحه چپ شدن خودروی سواری که به دلیل سرعت بالا و عدم مهارت راننده اتفاق افتاد. دو دختر سرنشین ماشین در دم فوت و سرنشین دیگر و راننده که هر دو آقا بودند دچار مصدومیت می شوند.
قاضی به استناد مواد ۷۱۴ و ۷۱۷ قانون مجازات کتاب پنجم اقدام به دادن ۲۷ ماه حبس برای راننده نمود. ولی الان به دلیل تقاضای تخفیف محکوم مستند به ماده ی ۴۸۳ قانون آیین دادرسی کیفری، بدون اینکه اولیای دم یکی از دختران رضایت داده باشند مجازات حبس راننده را به جزای نقدی حدود ۸ میلیون تومان تبدیل کرده است. من پرسیدم گفتند با دادستان مطرح کن چون رای قطعی است.
دو دختر فرزند یک خانواده نیستند و یک خانواده رضایت داده و یک خانواده رضایت نداده است.
ولی وقتی قانون را می خواندم در بند ب ماده ی ۴۳۴ قانون آیین دادرسی کیفری نوشته آرایی که مطابق قانون نباشد قابل تجدید نظر خواهی است و یک ماده ی دیگر هم می گوید اگرچه در رای، قطعی بودن ذکر بشود، دلیل این نیست که واقعا قابل تجدید نظر نباشد.
حال حکم به تخفیف، قابل تجدیدنظر هست یا خیر؟

مشاوره حقوقی کیفری
۱۸ پاسخ برای این سوال ثبت شده

درود
رای قطعی ووغیررقابل تجدید نظرخواهی است

خیر قابل تجدید نظر نمی باشد

ایشان احتمالا از نهادهای مخففه استفاده نموده است

سلام و ارادت
قابل اعاده دادرسی است .

با سلام و احترام
حکم به تخفیف مجازات قابل تجدید نظر نیست

با درود اگر رای قطعیت یافته باشد قابل تجدیدنظر و اعتراض نیست.

باسلام
قابل تجدید نظر نیست