چه شروطی برای صلح عمری معتبر است؟

پرسیده شده
۵ پاسخ ۱۳,۷۴۵ #62957473

ضمن تشکر از مشاوران محترم و این سایت
بنده سوالم را متناسب با پاسخ های وکلای محترم تکمیل کرده ام، ممنون میشوم نسبت به این پرسش پاسخ مناسبی ارائه فرمایند.
من ملکی دارم، می خواهم این ملک بعد از فوتم به همسرم برسد، میخواهم قدرت فروش این ملک از من سلب نشود چون ممکن است این ملک را بفروشم و ملک جدیدم را صلح عمری کنم.
آیا می توانم شروط ذیل را در صلح نامه بگنجانم.
۱- حق فسخ برای مدت ۳۰ سال برای مصالح باقی خواهد ماند.
۲- در صورتی که متصالح زودتر از مصالح فوت کند، این صلح نامه باطل است و ملک متعلق به مصالح خواهد بود.
۳- حق فروش ملک برای مصالح تا ۳۰ سال وجود دارد و تا ۳۰ سال آینده در صورتی که ملک توسط مصالح بفروش برسد این صلح نامه به خودی خود ابطال می گردد.
۴- تا زمان فوت مصالح منافع ملک متعلق به مصالح می باشد و بعد از فوت مصالح، متعلق به متصالح خواهد بود.
۵- پیش از فوت مصالح ، متصالح حق فروش ملک را ندارد.
۶- سند مالکیت تا زمان فوت بنام مصالح بوده و متصالح بعد از فوت می تواند سند مالکیت بنام خود اخذ نماید.
در ضمن لطفا سوال ذیل را پاسخ دهید:
اگر در کارم بدهکاری ایجاد گردد، آیا طلبکار می تواند روی ملکی که صلح عمری شده و شرایط فوق را دارد ادعا کند؟

با تشکر

مشاوره حقوقی اسناد صلح
۵ پاسخ برای این سوال ثبت شده

صلح عمری درکل یعنی اینکه مالک ملک معینی با تنظیم این سند ملک را به نام متصالح منتقل می نماید
اما با قید این شرط که تا زمانی که مصالح در قید حیات می باشد حق استفاده از منافع مورد صلح و همچنین حق اجاره دادن ملک را به هرشخص به مدت عمر خود دارد که با فوت مصالح منفعت نیز تابع عین بوده و متصالح بصورت ششدانگ مالک عین و منافع می گردد
پس مصالح می تواند حق فسخ یکجانبه را نیز برای خود محفوظ دارد که تا زمانی که زنده و در قید حیات می باشد حق فسخ سند و بازگرداندن ملک به وضع سابق را داشته باشد که در این صورت صلح عمری با حق فسخ می باشد

در صورتی که حق فسخ صلح را قبل از قرارداد داشته باشید می توانید آنرا اعمال کنید لاکن بعد از فوت مصالح با توجه به لازم بودن عقد صلح قابل ابطال نخواهد بود و در صورتی که متصالح فوت کند و در آن مدت از حق فسخ خود استفاده نکنید مال الصلح به وراث خواهید رسید

با سلام صلح یعنی شخصی منافع مال خود را تا طول عمرش به کسی واگذار کند وبعد فوت شخض را مالک کند

صلح عمری یعنی اینکه مالک ملک معینی با تنظیم این سند ملک را به نام متصالح منتقل می نماید اما با قید این شرط که تا زمانی که مصالح در قید حیات می باشد حق استفاده از منافع مورد صلح و همچنین حق اجاره دادن ملک را به هرشخص به مدت عمر خود دارد که با فوت مصالح منفعت نیز تابع عین بوده و متصالح بصورت ششدانگ مالک عین و منافع می گردد با این توضیح که مصالح می تواند حق فسخ یکجانبه را نیز برای خود محفوظ دارد که تا زمانی که زنده و در قید حیات می باشد حق فسخ سند و بازگرداندن ملک به وضع سابق را داشته باشد که در این صورت صلح عمری با حق فسخ می باشد .

با سلام
در جهت پاسخ به این سوال درکل باید گفت که

صلح عمری یعنی اینکه مالک ملک معینی با تنظیم این سند ملک را به نام متصالح منتقل می نماید اما با قید این شرط که تا زمانی که مصالح در قید حیات می باشد حق استفاده از منافع مورد صلح و همچنین حق اجاره دادن ملک را به هرشخص به مدت عمر خود دارد که با فوت مصالح منفعت نیز تابع عین بوده و متصالح بصورت ششدانگ مالک عین و منافع می گردد با این
توضیح که مصالح می تواند حق فسخ یکجانبه را نیز برای خود محفوظ دارد که تا زمانی که زنده و در قید حیات می باشد حق فسخ سند و بازگرداندن ملک به وضع سابق را داشته باشد که در این صورت صلح عمری با حق فسخ می باشد ودرصورتیکه متصالح فوت نمایدفوت متصالح در صلح عمری باعث ابطال صلح نمی شود و در صورتی که مصالح حق فسخ داشته ولی فسخ نکند مال الصلح شده به وارث متصالح می رسد البته پس از فوت مصالح