مدعی شده مقدار زمینی که بواسطه کم شدن حریم جاده باقی مانده را باید به من برگردانی؛ راه حل قانونی چه می باشد؟

پرسیده شده
۵ پاسخ ۳۲۳ #62934720

ببا سلام و ارادت
بنده در سال ۹۵ زمینی را به مساحت ۲۰۰ متر در کنار جاده از اقای x خریداری نمودم " که قطعه ای از زمین بزرگ کشاورزی با سند مادر به نام اقای y می باشد " در زمان خرید بنده میزان حریم جاده ۳۲ متر استعلام شده بود اما در حال حاضر با توجه به طرح هادی به ۲۵ متر کاهش پیدا کرده است؛ اکنون اقای y که صاحب زمین مادر می باشد مدعی شده مقدار زمینی که بواسطه کم شدن حریم جاده باقی مانده را باید به من برگردانی و یا بخری. لطفا بفرمایید ۱- ایا اقای y می تواند چنین ادعایی نماید؟ ۲- راه حل قانونی چه می باشد؟
با تشکر از زحمات همه شما عزیزان

مشاوره حقوقی ملکی
۵ پاسخ برای این سوال ثبت شده

برای اظهار نظر در خصوص موضوع باید قرارداد مطالعه شود

باسلام درصورتی که ۳۵متر جدای از ۲۰۰متربوده است ودرقولنامه هم ذکرشده باشد میتواند ادعا نماید قرارداد فی مابین بایستی مطالعه گردد.

باید مفاد قرارداد مطالعه شود .البته فروشنده ایجابی تحت عنوان ۲۰۰ مترمربع زمین بافرض حریم ۳۲ متر درقبال ثمن معلوم خطاب به شمانموده وقصدورضایت خودرااعلام نموده .چناچه اگر۳۲ مترحریم هم بود شمااعتراضی نداشته وایشان هم فارغ ازمعامله بود .بنابرین به نظرمی رسد کاهش حریم حقی مابعدمعامله برای وی ایجادننماید

با سلام
املاکی که دارای سند شورایی و غیر رسمی و یا دارای مبایعه نامه تنظیمی در بنگاه املاک می باشد منوط به توافقی که طرفین در قرارداد منعقده قید و ذکر شده صورت گرفته قابل استناد هست . در غیر اینصورت مسموع نیست.

باسلام
شما رجوع کنید به قرارداد منعقده فی مابین چنانچه راجع به موضوع مطروحه در قرارداد پیش بینی لازم شده که به استناد آن البافی ملک ومسترد کند؟.در غیر اینصورت خیر موفق باشید.