برای اثبات پرداخت نفقه به چه مدارک و مستنداتی نیاز هست؟

پرسیده شده
۱۵ پاسخ ۳۰۳ #62408509

با سلام خدمت شما وکلای محترم
اینجانب زوجه میباشم و چند سال قبل بابت تهیه مسکن یک سوم مبلغ رهن خانه مشترک را به بنگاه پرداخت کردم. ولی قولنامه به نام زوج می باشد می باشد که در آن فقط ذکر شده که مبلغ رهن به زوجه زمان پایان مهلت قرارداد برگردد . با توجه به این مستندات آیا میتوانم جهیزیه خود را از منزل ببرم و درخواست تهیه منزل و لوازم آن را دادخواست کنم ؟
و با توجه به اینکه در طول زندگی هزینه های مختلفی از قبیل مخارج درمانی خرج کرد روزمره از قبیل لباس و خوراک و تهیه وسیله نقلیه به عهده اینجانب بوده و مستندات از آن دارم...ایا با این تفاسیر می توان اثبات کرد که زوج نفقه پرداخت نکرده؟
اگر زوج چندین فیش پرداختی و خرید ارائه نماید که مخارج روزمره را پرداخت نموده اما در آن شماره کارت و حساب ایشان مشخص نباشد آیا مورد قبول دادگاه هست یا خیر؟
آیا نفقه سال‌های قبل به زوجه تعلق خواهد گرفت و می‌تواند خرجکرد خود را پس بگیرد؟
باتشکر

مشاوره حقوقی نفقه
۱۵ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام
می توانید نفقه حال و گذشته خود را مطالبه نمایید

برای جهیزیه دادخواست استرداد جهیزیه دهید
می توانید دادخواست نفقه معوقه و جاری دهید

برای اثبات پرداخت باید به فیش های واریزی استناد کرد.

با احترام نفقه معوقه و جاری قابل مطالبه می باشد

درود دادخواست مطالبه نفقه بدهید

باسلام
زوجه میتواند نفقه حال و معوقه خود را با استناد به دلایل و مدارک مبنی بر عدم پرداخت از سوی زوج مطالبه کند هرچند طبق قانون و رویه قضایی سکونت در منزل مشترک به منزله پرداخت نفقه از سوی زوج است. برا جهیزیه میتوانید دادخواست استرداد جهیزیه مطرح نمایید. از انجا که قرارداد اجاره به نام زوج است اصل بر تهیه منزل از سوی زوج است مگر اینکه بعد از اتمام قرارداد و اخذ ودیعه زوج را به تهیه منزل به انضمام اسباب و وسایل در شان زندگی خود ملزم نمایید

درود
در مورد منزل با توجه به اینکه قرارداد به نام زوج است در صورت متعرف بودن منزل مسکونی ، نمیتوانید تقاضای تهیه مسکن دیگری نمایید مگر بعد از پایان قرارداد .
در مورد اثاث منزل میتوانید دادخواست استرداد جهیزیه دهید و زوج مکلف به تامین لوازم ضروری زندگی است .
نفقه معوقه و نفقه حال را مطالبه نمایید .