در صورت نداشتن گواهی نامه حین رانندگی قانون چه جریمه و مجازاتی در نظر خواهد گرفت؟

پرسیده شده
۳ پاسخ ۲۷۳ #62158161

با سلام و خسته نباشید خدمت اساتید محترم چند وقت پیش بنده را به دلیل رسیدن به سن مجاز(۱۸) و عدم داشتن گواهی نامه در حین رانندگی با ماشین توقیف کرده و ماشین را به پارکینگ و بنده را به مراجع قضایی معرفی گردیده اند.سوال بنده این است که برای اولین بار خودورو بنده را توقیف کرده اند درحالی کمربند و سرعت مجاز را دارا بوده و فقط به صورت تصادفی بنده به دام افتادم ؛ حال با معرفی بنده به مراجع قضایی امکان چقد جریمه برای بنده در نظر میگیرند؟

مشاوره حقوقی کیفری
۳ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با درود فراوان
مجازات قانونی رانندگی بدون گواهینامه :

طبق ماده ۷۲۳ قانون تعزیرات اسلامی ˈهر کس بدون گواهینامه رسمی اقدام به رانندگی و یا تصدی وسایل موتوری که مستلزم داشتن گواهینامه مخصوص است، بنماید و همچنین هر کس که به موجب حکم دادگاه از رانندگی وسایل نقلیه موتوری ممنوع باشد به رانندگی وسائل مزبور مبادرت ورزد، برای بار اول به حبس تعزیری تا دو ماه یا جزای نقدی تا یک میلیون ریال و یا هر دو مجازات و در صورت ارتکاب مجدد به دو ماه تا شش ماه حبس محکوم خواهد شد.

همچنین مطابق بند ج ماده ۱۰ قانون رسیدگی به تخلفات رانندگی ˈدر صورتی‌ که راننده بدون داشتن گواهینامه مبادرت به رانندگی نماید، وسیله نقلیه متوقف و راننده به مرجع قضائی معرفی می‌گردد.

مجازات جرم رانندگی بدون گواهینامه بر اساس بند ۱ ماده ۳ قانون وصول برخی از درآمدهای دولت به جزای نقدی تبدیل می شود.

با سلام ووقت بخیر
برای مرتبه نخست به حبس تعزیری تا دو ماه یا جزای نقدی تا یک میلیون ریال و یا هر دو مجازات محکوم می شود و اگر این عمل را تکرار کند به دو تا شش ماه حبس محکوم خواهد شد.

سلام ظاهرا تا دو میلیون تومان جریمه نقدی عدم داشتن گواهی نامه است . خودرو نیز پس از پرداخت خلافی آزاد می شود .